Cum vrea preşedintele Consiliului Judeţului Galaţi să îşi cadorisească şoferul cu un apartament pe final de mandat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acuzaţiile curg la adresa şefului Consiliului Judeţului Galaţi, după ce pe ordinea de zi a şedinţei forului deliberativ judeţean din 7 martie s-a aflat un proiect de hotărâre, prin care şoferul lui Nicolae Bacalbaşa, care nu este căsătorit şi nu are copii, urma să primească un apartament de trei camere în chirie.

Sfidare pe faţă la Consiliul Judeţului Galaţi. În şedinţa din 7 martie 2016 pe ordinea de zi a forului deliberativ judeţean s-a aflat un proiect de hotărâre, ce vizează atribuirea a trei locuinţe de serviciu aflate în administrarea Consiliului Judeţului Galaţi.

Printre beneficiari se numără şi Bogdan Lungeanu, nimeni altul decât şoferul preşedintelui Consiliului Judeţului Galaţi, Nicolae Bacalbaşa. Nu ar fi o problemă, atât timp cât legea ar fi respectată, numai că mai mulţi angajaţi ai Consiliului Judeţului ne-au declarat că regulamentul care a stat la baza atribuirii locuinţelor de serviciu ar fi fost făcut cu dedicaţie.

Astfel, la articolul 3 din regulamentul de atribuire al locuinţelor primul criteriu luat în considerare este cel al vechimii în aparatul de specialitate al CJ Galaţi, Bogdan Lungeanu surclasându-şi din prima contracandidaţii, în condiţiile în care are o vechime de 12 ani, iar celelalte două persoane numai câte un an vechime.

Şi pentru ca lucrurile să fie tranşate definitiv în favoarea acestuia, un alt criteriu stabileşte că vor  fi date calificative la evaluarea performanţelor profesionale în ultimii 5 ani de activitate, unde, din nou, Bogdan Lungeanu, punctează fără drept de apel în defavoarea celorlalţi doi colegi.

”Este un proiect de hotărâre cu ţintă”

Unul dintre colegii şoferului lui Nicolae Bacalbaşa, Monica Anişca, a atacat deja regulamentul ce priveşte atribuirea locuinţelor de serviciu aflate în administrarea CJ Galaţi în contencios pe motiv că este ilegal. ”Acest regulament a fost astfel conceput, încât o persoană să fie clar favorizată în raport cu celelalte la primirea unei locuinţe de serviciu. Înţeleg ca unul dintre criteriile de punctaj să fie vechimea în muncă, dar nu poate avea o greutate atât de mare, cum s-a întâmplat în acest caz. S-a ajuns astfel să fie aproape ignorată situaţia familială şi cea privind studiile a celor care şi-au depus dosare, ceea ce nu este normal. Este clar că este un proiect de hotărâre cu ţintă”, ne-a declarat Lăcrămioara Stavire, avocatul Monicăi Anişca.

 Şi vicepreşedintele Consiliului Judeţului Galaţi, Marian Vicleanu, consideră că nu este normal ca o persoană necăsătorită să primească un apartament cu trei camere.

”Nu putem discuta de regulament, pentru că el a fost aprobat de consilierii judeţeni. Cred că trebuie să se vadă ce fel a apreciat comisia de atribuire fiecare criteriu din regulament. În primul rând, se poate discuta despre cum o persoană singură poate primi un apartament cu trei camere, iar alta care urmează să aibă un copil primeşte un apartament cu două camere şi aflat în stare de degradare. Nu poţi atribui un astfel de apartament cuiva, trebuie mai întâi să îl reabilitezi”, ne-a declarat Marian Vicleanu.

Am încercat să obţinem şi punctul de vedere al preşedintelului Consiliului Judeţului Galaţi, dar când a auzit despre ce este vorba, a închis telefonul.

”Nu pot vorbi la telefon despre aşa ceva şi vă sfătuiesc şi pe dumneavoastră să faceţi la fel”, a închis convenabil subiectul Nicolae Bacalbaşa.

Să mai spunem că şoferul lui Nicolae Bacalbaşa a fost desemnat ca ”reprezentant al comunităţii” la Autoritatea de Ordine Publică Galaţi.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite