Contre pe tema desfiinţării ICMRS Galaţi. Preşedintele Consiliului Judeţului spune că societatea trebuie ajutată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prezent la Comisia de Dialog Social din cadrul Prefecturii, care a avut loc astăzi, preşedintele Consiliului Judeţului Galaţi, Eugen Chebac, a cerut autorităţilor să sprijine fosta întreprindere care a construit combinatul siderurgic gălăţean.

Chebac a propus o analiză a situaţiei ICMRSG, spunând totodată că societăţii ar trebui să i se permită reorganizarea.

Trebuie să corelăm mediul de afaceri cu cel fiscal. ICMRSG, în loc să fie ajutată, este propusă spre lichidare. Noi trebuie să tratăm cauza, nu efectul. Ce facem cu un bolnav cronic? Îl pregătim de înmormântare sau încercăm să îl tratăm?", a spus preşedintele Consiliului Judeţului Galaţi.

Intervenţia acestuia nu a fost însă şi pe placul prefectului Cosmin Păun care a precizat că „societatea trebuie tratată ca oricare alta cu datorii la stat". „Nu văd sensul intervenţiei dumneavostră. Noi discutam despre altceva. Ce sunteţi? Acţionarul firmei?", a spus Păun.

În replică, Eugen Chebac a precizat: „Nu, eu reprezint interesele judeţului Galaţi şi propun să se accepte reorganizarea".

La Comisia de Dialog Social a fost prezent şi Romică Gârneaţă, preşedintele Cartel Alfa, filiala Galaţi, care s-a declarat îngrijorat de cei peste 400 de angajaţi ai firmei, care ar putea rămâne pe drumuri.

Societatea de construcţii poate scăpa de desfiinţare dacă judecătorii vor decide că îşi poate plăti eşalonat datoriile către bugetul de stat, în condiţiile în care are în derulare patru contracte cu ArcelorMittal Galaţi în valoare de 4,5 milioane de euro.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite