Consiliul Judeţului Galaţi refuză să execute o hotărâre judecătorească. Procesul a fost câştigat de un angajat nemulţumit de salariu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Curtea de Apel a obligat Consiliul Judeţului (CJ) Galaţi să-i plătească unei angajate de la Protecţia Copilului cheltuieli de judecată în sumă de 4.000 de lei.

Cu toate că decizia este irevocabilă, CJ refuză să plătească banii pe motiv că suma ar trebui achitată de către Protecţia Copilului, instituţia unde este angajată Violeta Jilavu, persoana cu care instituţia s-a judecat.

Acesta este doar unul dintre cele 24 de procese iniţiate chiar de către CJ Galaţi pentru recuperarea unor sporuri de 75% din salariul de bază achitate unor funcţionari. Toate au fost pierdute pentru că acţiunile în instanţă au fost introduse peste termenul legal.

Auditul Consiliului Judeţului a fost făcut la timp. Cât priveşte procesele aflate pe rol, aşteptăm pronunţările şi sentinţele definitive pentru toate acţiunile aflate în instanţă", declara preşedintele CJ Galaţi, Eugen Chebac.

Cu toate acestea, Violeta Jilavu nu şi-a primit nici acum banii, de la niciun dintre cele două instituţii, şi intenţionează să meargă mai departe.

Vom apela la un executor, iar Consiliul Judeţului va suporta şi cheltuielile de executare silită", ne-a precizat Bogdan Sântoma, avocatul femeii.

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului dispusese din 2007 scoaterea din plată a acestui tip de sporuri.

În perioada 1 ianuarie 2008-1 noiembrie 2008 angajaţii DGASPDC Galaţi au încasat fiecare între 9.800 şi 24.500 de lei pentru participarea la implementarea proiectelor „Centrul Transfrontalier de Training pentru Asistenţii Sociali" şi „Centrul de Găzduire Temporară a Tinerilor", ambele finanţate cu fonduri europene.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite