Consiliul Judeţului Galaţi a inaugurat astăzi un centru ultramodern destinat persoanelor cu handicap

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Centrul de Recuperare a Persoanelor cu Handicap Adulte numărul 1 va găzdui 35 de tineri, de peste 18 ani, care nu mai au voie să locuiască în centrele de plasament ale Protecţiei Copilului. Investiţia se ridică la aproape trei milioane de lei.

Obiectivul general al proiectului a fost acela de a îmbunătăţi calitatea infrastructurii serviciilor sociale destinate persoanelor adulte cu handicap.

Prin implementarea proiectului s-a avut în vedere şi modernizarea şi extinderea Centrului de Recuperare şi Reabilitare a Persoanelor cu Handicap Adulte nr. 1, fostul Centru de Plasament nr.1, şi dotarea specifică a acestuia cu echipamente, în special de kinetoterapie, atât de necesare recuperării persoanelor cu astfel de dizabilităţi. Am încercat ca prin realizarea acestui Centru să combatem discriminarea şi să promovăm accesul celor cu nevoi speciale la serviciile necesare pentru a susţine integrarea socială şi pentru a preveni izolarea şi separarea lor de comunitate", a precizat preşedintele Consiliului Judeţului Galaţi, Eugen Chebac.

Beneficiarii direcţi ai proiectului derulat de CJ Galaţi sunt 35 de persoane cu handicap grav neuro-psiho-motor provenite din centrele de plasament, după împlinirea vârstei de 18 ani, precum şi personalul angajat pentru îngrijirea acestora.

În urma derulării proiectului s-a creat un Centru social rezidenţial destinat persoanelor cu handicap neuro-psiho-motor modernizat, extins şi echipat corespunzător care răspunde celor mai înalte standarde de calitate şi utilitate/funcţionalitate.

S-au executat lucrări de recompartimentare a spaţiilor aferente dormitoarelor şi spaţiilor pentru activităţile specifice centrului, de amenajare a bucătăriei, a unui vestiar cu duş şi grup sanitar pentru personalul de deservire din clădirea existentă, înlocuirea tâmplăriei PVC şi de asemenea, s-a realizat extinderea clădirii cu spaţiu special pentru spălătorie, călcătorie şi despozitare.

Lucrările au mai cuprins realizarea instalaţiilor de încălzire, sanitare, electrice, de ventilaţie, climatizare, dotarea cu mobilier, echipamente IT, materiale şi aparatură de kinetoterapie, echipamente de uz casnic, ustensile şi accesorii pentru bucătărie, s-a achiziţionat un autoturism şi un microbuz şi s-au instalat echipamente audio-video, sisteme de semnalizare în caz de incendiu.

Centru urmează să funcţioneze de luna viitoare, când va fi dat spre administrare Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului Galaţi.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite