Comerţul, în zodia mizeriei. Vezi cum alimentele sunt vândute de angajate cu mâinile murdare, care nu poartă mănuşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În mai multe covrigării din Galaţi vânzătorii „uită" să folosească mănuşile pentru a deservi clienţii. Nici amenzile usturătoare aplicate de Direcţia de Sănătate Publică nu-i conving pe patronii de fast-fooduri să respecte normele sanitare.

La semnalarea mai multor cititori, reporterii „Adevărul" au mers la covrigăria de pe strada Brăilei, colţ cu Saturn, unde au descoperit că lipsa de igienă e la ea acasă. După ce a luat banii de la o clientă, vânzătoarea i-a întins cu nonşalanţă femeii covrigul dorit, fără a-şi pune mănuşi de celofan, aşa cum prevăd normele sanitare.
„Nu este prima dată când văd asemenea atitudine iresponsabilă, şi nu doar la această covrigărie", ne-a declarat Sofia Robu, o clientă nemulţumită.

Prinsă cu mâţa-n sac, vânzătoarea s-a făcut că plouă. Abia după ce a aflat că a fost fotogafiată a admis că a greşit, însă n-a oferit vreo explicaţie privind motivele pentru care nu se respectă curăţenia.

„Poate s-a întâmplat o singură dată să nu îmi pun mănuşile, recunosc. De obicei, le pun. Pe viitor n-o să se mai întâmple", a spus vânzătoarea, susţinută fiind de una din şefele ei.

Din păcate, acest caz nu este unul singular în Galaţi. Reclamaţiile de acest gen sunt frecvente la Direcţia de Sănătate Publică (DSP), instituţie care monitorizează respectarea normelor de igienă în unităţile de alimentaţie publică.

„Avem numeroase sesizări de genul acesta pe toate tipurile de magazine alimentare. Unii agenţi economici au fost sancţionaţi chiar de mai multe ori, dar nu se învaţă minte", a declarat Valentin Boldea, şeful Direcţiei de Sănătate Publică din Galaţi.
Pe fir au intrat şi specialiştii de la Direcţia Sanitar-Veterinară, care au spus că vor intensifica controalele la punctele de vânzare a covrigilor.

Citeşte amănunte în ediţia locală de Galaţi-Brăila a cotidianului "Adevărul" de astăzi. Ziarul se găseşte la toate chioşcurile de difuzare a presei din oraş, împreună cu ediţia naţională a „Adevărul" (48+16 pagini), la preţul unic de 1,9 lei.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite