Cine sunt personalităţile care vor avea bust în parcul „Mihai Eminescu“. Gălăţenii şi-au exprimat opţiunile printr-un sondaj organizat pe Facebook

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Primăria Galaţi
Foto: Primăria Galaţi

Gălăţenii au avut de ales dintr-o listă cu 18 personalităţi care s-au născut în judeţul Galaţi sau au avut o contribuţie majoră la dezvoltarea culturii, ştiinţei, economiei sau educaţiei din zonă.

Primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, a lansat pe Facebook, acum două săptămâni, o consultare publică, în cadrul căreia i-a invitat pe gălăţeni să-şi exprime opinia cu privire la personalităţile care ar putea avea un bust pe unul dintre cele patru socluri special amenajate în Parcul ”Mihai Eminescu”.

În urma centralizării propunerilor venite din partea instituţiilor de cultură şi a organizaţiilor profesionale au fost nominalizate 18 personalităţi care şi-au lăsat amprenta culturală în municipiul Galaţi. 2.777 de persoane şi-au exprimat opţiunile în cadrul sondajului, iar clasamentul final arată astfel:

- Eremia Grigorescu - 1.109;
- Mihail Kogălniceanu - 797;
- Hortensia Papadat-Bengescu - 172;
- Iosif Ivanovici - 140;
- Smaranda Brăescu - 114;
- Fani Tardini - 85;
- Alexandru D. Moruzi - 73;
- Teodor Al. Munteanu - 53;
- Nina Cassian - 47;
- Elisa Leonida Zamfirescu - 45;
- Dimitrie Cuclin - 39;
- Ioan Simion Mărculescu - 33;
- Melchisedec Ştefănescu - 25;
- Camil Ressu - 11;
- Ioan Brezeanu - 11;
- Benone Puşcă - 10;
- Iordan Chimet - 9;
- Nicolae Oancea - 4.

Primăria a realizat lucrări ample de modernizare în parcul ”Mihai Eminescu”. Este vorba despre amenajarea zonelor verzi cu sistem de irigaţii, amenajarea aleilor pietonale, plantări de arbori, realizarea unei noi fântâni arteziene, împrejmuire, realizarea de instalaţii electrice de iluminat, instalaţii hidroedilitare şi instalarea de mobilier urban.

Lucrările de modernizare a Parcului Mihai Eminescu au fost executate de firma S.C. Rovis Lider S.R.L, iar valoarea contractului a fost de 4.108.684 lei (cu TVA).

Parcul Mihai Eminescu este menţionat în istoria Galaţiului pentru prima dată în anul 1880. În Parc se află statuia poetului Mihai Eminescu care este considerată cea mai veche din ţară şi a fost executată în marmură de sculptorul Frederic Stork. Dezvelirea statuii a avut loc la 16 octombrie 1911, iar parcul poartă astăzi numele poetului.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite