Campionatul European de Box, găzduit de Galaţi, a ajuns în faza sferturilor de finală. 13 români luptă luni şi marţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine de la Campionatul European de Box de la Galaţi FOTO Federaţia Română de Box
Imagine de la Campionatul European de Box de la Galaţi FOTO Federaţia Română de Box

Câştigătorii meciurile din sferturi au deja asigurate medaliile de bronz, având în vedere că potrivit regulilor din pugilism învinşii din semifinale nu dispută un meci de departajare, ci sunt, ambii, medaliaţi. Două românce sunt deja în semifinale, iar alţi 13 sportivi români încearcă să obţină calificarea în meciurile de luni şi marţi.

Campionatele Europene de box pentru juniori de la Galaţi (sportivi de 15-16 ani) programează luni şi marţi cele mai importante gale: sferturile de finală. Practic, în această fază se dă bătălia pentru medalii, cine câştigă având locul asigurat pe podiumul de premiere.

În ring vor urca şi 13 sportivi români, care vor încerca să-şi asigure un loc în seminale, fază în care sunt prezente două românce încă de la tragerea la sorţi.

Graţie înscrierilor mai puţin numeroase la categoriile lor de greutate, Elena Alexandru (80 kg) şi Mariana Mărăcine (+80 kg) au deja o medalie asigurată la europene.

Duminică a fost o zi maraton pe cele două ringuri instalate la Patinoarul artificial din Galaţi, cu 67 de meciuri disputate la masculin şi feminin. Pe ring au urcat şi ”cuiele” delegaţiei României, boxerii de care se leagă cele mai mari speranţe de medalie.

Una dintre cele mai curate evoluţii a avut-o Cristinel Măzăreanu, la 46 de kilograme. Suceveanul s-a impus la puncte în faţa polonezului Jakub Krzpiet (scor 5-0), impresionând prin tehnică şi combativitate. ”Copilul acesta are tot ce-i trebuie pentru a ajunge departe. Din punctul meu de vedere este unul dintre cei mai talentaţi juniori din actuala generaţie”, a declarat fostul campion mondial Dorel Simion, actualmente secretar federal la FR de Box. Măzăreanu se va bate marţi în sferturile de finală cu Frank Warey (Anglia).

O prestaţie sigură a avut şi vicecampionul european de anul trecut, Adrian Preda (54 kg). Piteşteanul şi-a confirmat statutul de favorit în meciul cu Hamza Lawabna (Israel), printr-o victorie unanimă la puncte. Tot marţi, Preda va boxa cu letonul Matvejs Prokudins pentru un loc în semifinale.

La 50 kg, ieşeanul Eusebiu Tîrzoman a avut nevoie de o repriză pentru a-i găsit punctele slabe lui Dawid Litke (Polonia). Din rundul doi, Tîrzoman a dominat lupta, punctând eficient. Victoria i-a aparţinut sportivului asistat la colţ de George Perţea, Traian Georgia şi Bogdan Dobrescu. În sferturile de finală, Tîrzoman îl va avea ca adversar pe spaniolul Juan Moreno Pantoja.

O victorie pe cât de frumoasă, pe atât de muncită a obţinut şi Marco Antonio Manea (52 kg). Încurajat de pe margine de o galerie numeroasă, din care a făcut parte şi antrenorul său de la club, Georgian Anghel (CSM Călăraşi), Manea a găsit resursele necesare pentru a se impune printr-o victorie partajată (3-2) în faţa unui boxer extrem de incomod, croatul Ante Ivan Greguric. Luni, Manea se va bate pentru un loc în semifinale cu scoţianul Isa Akram.

La categoria 70 de kilograme, Cosmin Daniel Hermeziu şi-a continuat traseul victorios. Băcăuanul a obţinut duminică a doua victorie la Europene, 5-0 cu armeanul Kamo Begyan, şi se află şi el în faţa unui meci decisiv pentru medalii. El va boxa luni cu finlandezul Sam Morvati.

Ultima victorie tricoloră înregistrată duminică a fost şi cea mai scurtă. La 57 de kilograme feminin, Mihaela Cristina Ciobanu a avut nevoie de numai trei minute să o stopeze pe poloneza Klaudia Topolewska. Numărată de două ori, poloneza a fost oprită de arbitru în repriza secundă. Eleva lui Adrian Lăcătuş are un meci dificiul în sferturile de finală cu Nicole O'Sullivan (Irlanda).

Delegaţiile tricolore au suferit şi două înfrângeri în galele de duminică: 48 kg (masculin), Ionuţ Alexandru Dumitrachi pierde la puncte cu Boris Eroşkin (Rusia); 66 kg (masculin), Andrei Musteţ pierde la puncte cu Finbarr Taylor Guiney (Irlanda). Cu precizarea că meciul lui Musteţ a fost unul dintre cele mai frumoase ale galei.

Program români sferturile de finală

LUNI, 27 mai

Gala 1 (ora 15:00)
52kg: Marco Antonio Manea (Rou) – Isa Akram (Sco)
57kg: Viaceslav Bryhadenko (Ucr) - Samuel Gabriel Roman
70kg: Sam Morvati (Fin) - Cosmin Daniel Hermeziu (Rou)
Gala 2 (ora 18:00)
F 63kg: Loredana Andreea Marin (Rou) – Ani Manukyan (Ger)
F 57kg: Mihaela Cristina Ciobanu (Rou) -  Nicole O'Sullivan (Irl)
F 70kg: Trisha Shauna Doherty (Irl) - Beatrice Melania Moldovan (Rou)

MARŢI, 28 mai

46 kg: Cristinel Costel Măzăreanu (Rou) – Frank Warey (Anglia)
54 kg: Adrian Florin Preda (Rou) – Matvejs Prokudins (Let)
50 kg: Eusebiu Iulian Tîrzoman (Rou) - Juan Moreno Pantoja (Spa)
F 50 kg: Diana Florentina Brînză (Rou) – Julia Szeremeta (Pol)
F 54 kg: Andreea Antonela Alecu (Rou) - Aaliyah Anais Butler (Irl)
F 70 kg: Natalia Zavialova (Rus) - Elena Roberta Pantelică (Rou)
F 75 kg: Barbara Marcinowska (Pol) - Roberta Georgiana Andrei (Rou)
 

GalaţiPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite