Bucurie mare în rândul medicilor rezidenţi din Galaţi: în sfârşit îşi vor primi bursele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit spuselor directorului Direcţiei de Sănătate Publică, Valentin Boldea, sumele au ajuns la managerii de spitale şi vor fi distribuite până la finalul lunii. Banii vin ca o mană cerească pentru rezidenţi, ştiut fiind faptul că veniturile acestora sunt destul de mici. În Galaţi îşi desfăşoară activitatea peste 150 de medici rezidenţi.

Peste 150 de medici rezidenţi din Galaţi vor primi în această lună primele burse promise de Guvern. Este vorba despre banii pentru luna ianuarie. Astfel că la salariul medicilor rezidenţi se vor adauga 670 de lei, sumă care nu va fi impozitată. Cu toate că bursele au fost stabilite în noiembrie 2013, până acum nu s-a plătit niciun leu.

Pentru această bursă se califică doar cei care au salarii brute mai mici de 3.000 de lei lunar. Conform criteriilor stabilite de Guvern, bursele se dau în ultima decadă a lunii curente, pentru luna anterioară. 

În România sunt aproximativ 14.000 de medici rezidenţi, ale căror salarii sunt cuprinse între 940 şi 1.500 de lei. Chiar şi cu bursa lunară, venitul unui medic rezident debutant nu va fi depăşi 400 de euro.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite