Bărbatul care şi-a decapitat mama şi i-a  înfipt capul într-un par a fost internat la Psihiatrie. „A spus că femeia devenise un demon“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ionel Mihăilă (39 de ani) se numără printre puţinele persoane care au comis crime în judeţul Galaţi şi nu au mers la închisoare, după ce o expertiză psihiatrică a stabilit că nu a avut discernământ la momentul faptei.

Tribunalul Galaţi a hotărât printr-o decizie irevocabilă internarea la Psihiatrie a lui Ionel Mihăilă, un bărbat de 39 de ani din comuna gălăţeană Movileni, acuzat de omor calificat, după ce şi-a omorât mama de 71 de ani în bătaie, apoi a decapitat-o şi i-a înfipt capul într-un par din gard. 

Medicii au stabilit în urma unei expertize psihiatrice că bărbatul nu a avut discernământ la momentul comiterii crimei, judecătorii hotărând ”internarea medicală până la însănătoşirea făptuitorului Mihăilă Ionel sau până la obţinerea unei ameliorări care să înlăture starea de pericol social”.

Fapta a fost descoperită de preotul din comună, pe 8 octombrie 2016, în timp ce acesta se îndrepta către biserică, trecând pe lângă locuinţa criminalului. „Inculpatul a decapitat-o pur şi simplu pe mama sa prin folosirea unui cuţit după care a luat capul acesteia şi l-a înfipt pur şi simplu într-unul din parii din gardul locuinţei”, a declarat Liliana Istrate, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi. Pe baza declaraţiilor martorilor şi ale criminalului, anchetatorii au stabilit că Ionel Mihăilă era certat deseori de mama lui, Maria Mihăilă, care îi cerea să o ajute la treburile gospodăriei. 

„Inculpatul a început să o privească ca pe un duşman, ca pe un demon, aşa a şi spus, asta a devenit mama lui. Nu există un mobil. Este foarte convins că ceea ce a făcut este un act de dreptate divină. De altfel, s-a dus la preot după ce comis această faptă. Fiind sărbătoare, lumea a început să meargă la biserică, iar casa dumnealor este vizavi de biserică, el a pus capul mamei cu spatele către biserică, pentru că nu are dreptul privească spre biserică”, a mai declarat procurorul.

Potrivit anchetatorilor, bărbatulul ar fi muncit câţiva ani în Portugalia, fiind cunoscut în comunitate drept un om liniştit. Unii martori au declarat că de când se întorsese din Portugalia, Ionel Mihăilă avea un comportament bizar. Bunăoară, nu punea apă minerală sau sifon în vin pe motiv că ar fi sângele domnului şi avea discurs mistic.

„De când s-a întors din Portugalia era schimbat, cred că a luat droguri, nu ştiu. Dar era altfel. Cu maică-sa nu ştiu ce a avut că ea i-a vrut binele mereu. Acum s-a dus la biserică şi a spus că a tăiat un porc care îl avea pe Satana în el”, a declarat Constantina Popa, sora victimei.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite