Autoturism cu  acte false descoperit în trafic la Galaţi. Maşina are numere de Italia şi era „operată” de un samsar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maşina cu acte false depistată la Galaţi FOTO Poliţia de Frontieră
Maşina cu acte false depistată la Galaţi FOTO Poliţia de Frontieră

În ultimul timp, oamenii legii au identificat o tendinţă de creştere a numărului de maşini care circulă de bază de acte false. Cele mai multe dintre acestea fac obiectul unor tranzacţii în serie, fără acte de vânzare-cumpărare autentificate, procedură specifică samsarilor de maşini.

Poliţiştii din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Galaţi au depistat, în trafic, încă un caz maşină care circulă pe bază de acte falsificate. Cazul face parte dintr-o serie de pare interminabilă, de la începutul anului şi până în prezent fiind identificate într-o astfel de situaţie peste 80 de maşini, doar în judeţul Galaţi.

Cel mai recent caz a fost descoperit la sfârşitul săptămânii trecute, când un echipaj al poliţiei de frontieră a oprit în trafic, pentru control, pe o arteră din municipiul Galaţi, un autoturism marca  Chrysler Voyager, înmatriculat în Italia, condus de gălăţeanul  Robert T., în vârstă de 44 de ani.

„Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea documentelor prezentate la control pentru autoturismul în cauză (asigurarea tip Carte Verde şi autocolantul care atestă efectuarea inspecţiei tehnice periodice aplicat pe reversul certificatului de înmatriculare), colegii noştri au procedat la efectuarea de verificări suplimentare. În urma acestora, s-a constatat că cele două înscrisuri nu îndeplinesc condiţiile de formă şi fond caracteristice documentelor autentice, fiind false”, a declarat Mădălina Carp, de la Poliţia de Frontieră Galaţi.

Bărbatul a declarat că a achiziţionat recent autoturismul de la un cetăţean român, fără a întocmi documente legale şi nu avea cunoştinţă despre faptul că documentele în cauză nu sunt autentice. Cazul este simptomatic, de altfel, pentru identificarea modului cum acţionează reţelele de samsari de maşini. Aceştia cumpără autoturisme fără a întocmi actele aferente, le repară sumar şi le scot în trafic cu scopul de a le vinde la un preţ mai bun. Ulterior, actele se încheie doar între primul vânzător şi ultimul cumpărător, intermediarul însuşindu-şi diferenţa de bani. Totul, evident, fără fiscalizare.

În cazul expus în articolul de faţă,  poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de  fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals. 

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite