Autorităţile locale din Galaţi se pregătesc să experimenteze "Zilele Galaţiului" vara. Până acum se ţineau de Sfântul Apostol Andrei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Concertele vor avea loc pe Faleză, la Elice. Foto: Adevărul
Concertele vor avea loc pe Faleză, la Elice. Foto: Adevărul

Primăria municipiului Galaţi, în colaborare cu Fun Time Production Bucureşti, organizează Festivalul „Dunărea noastră”, eveniment ce se doreşte a deveni o tradiţie pentru Galaţi în următorii ani, care să se identifice cu serbările oraşului, pe care mulţi dintre gălăţeni şi le doresc vara.

Festivalul „Dunărea noastră” va avea loc în perioada 27 – 29 iunie 2014, pe Faleză, şi va avea în program concerte susţinute de artişti şi trupe consacrate, un turneu de tenis pentru amatori, expoziţii de carte, fotografie, şi produse tradiţionale specifice ţărilor riverane Dunării, de la izvoare până la vărsare, un flash-mob gigant, o cursă nautică între Brăila şi Galaţi şi show-uri pirotehnice grandioase unicat în România.

Pentru a ilustra cât mai bine Dunărea şi importanţa ei în Europa, pe toată durata festivalului, pe faleză, va fi montat un banner gigantic de 286 de metri lungime şi peste 2 metri înălţime, care va reprezenta întreg parcursul Dunării, de la izvoare până la vărsare, la o scară de 1:10.000. Dincolo de dimensiunile impresionante, bannerul va oferi publicului informaţii despre toate ţările, ţinuturile, oraşele şi comunităţile pe care le străbate Dunărea în Europa, României şi Galaţiului fiindu-le alocate spaţii generoase. Tot ca element inedit, de-a lungul bannerului vor fi amplasate corturi pentru toate ţările riverane Dunării, în care vor exista expoziţii de carte cu vânzare ale unor autori din ţările dunărene, pliante cu informaţii turistice, geografice, istorice şi culturale despre fiecare ţară în parte, precum şi mini-târguri de produse tradiţionale specifice statelor riverane Dunării.

În cadrul Festivalului „Dunărea noastră” vor mai fi organizate: un turneu de tenis pentru amatori, care se va desfăşura la Clubul „Viva”, în perioada 27-29 iunie, o expoziţie de machete navale, în aceeaşi perioadă, la Universitatea „Dunărea de Jos”, un concurs de fotografie cu tema „Galaţiul nostru”, la care poate participa orice pasionat de artă fotografică, un flash-mob gigant, pe 29 iunie, la Elice, şi o cursă de vâslit între Brăila şi Galaţi, tot pe 29 iunie.

Fiecare seară de festival se va încheia, pe scena amplasată la Elice, cu super concerte susţinute de trupe, DJ şi solişti în vogă. Pe 27 iunie, de la ora 19.30, vor urca pe scenă DJ Vali Bărbulescu, Anda Adam, DJ Project şi 3 Sud Est. Pe 28 iunie, vor concerta, de la aceeaşi oră, DJ Liviu Hodor, CRBL şi Vama, iar pe 29 iunie, de la 19.30 vor fi concerte susţinute de gălăţeanul Vasile Şeicaru şi de trupele Compact şi Voltaj.

Pe 28 şi 29 iunie, la finalul concertelor, în jurul orei 22.45, publicul va avea parte de două show-uri pirotehnice unicat în România. Salvele de artificii se vor trage din mijlocul Dunării şi vor oferi un spectacol grandios de sunet, lumină şi culoare.

Pentru prima dată la un eveniment organizat în Galaţi, reprezentanţii mass-media locale şi centrale vor avea la dispoziţie un Centru de Presă, amplasat în apropierea scenei festivalului. Centrul de Presă va funcţiona într-un cort special amenajat şi dotat cu computere, monitoare şi acces WiFi la internet. Jurnaliştii interesaţi pot solicita interviuri sau declaraţii de presă de la artiştii participanţi numai în interiorul Centrului de Presă, unde accesul se face pe bază de acreditare.

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite