Autobuz scufundat într-un şanţ săpat de-a curmezişul unei străzi din Galaţi. Martor ocular: „Ne pregătim de război cu atâtea tranşee!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Incidentul s-a petrecut luni, în partea de nord a municipiului Galaţi (Bariera Traian), în zona capătului de linie a transportului în comun. Mai mulţi şoferi au încercat să împingă autobuzul, însă acesta a putut fi scos din şanţ doar după ce a fost tractat.

Incident destul de ciudat, luni dimineaţă, la Galaţi. Un autobuz al companiei de transport public s-a scufundat pur şi simplu într-un şanţ săpat de-a curmezişul străzii şi apoi astupat de mântuială.

Deoarece zona unde s-a întâmplat totul (Bariera Traian) este capăt de linie, mai mulţi şoferi care aşteptau să plece pe trasee au încercat să împingă autobuzul, însă eforturile lor au fost în zadar. În cele din urmă, a fost nevoie de tractare, însă oricând lucrurile se pot repeta deoarece şanţul se adânceşte pe zi ce trece din cauza umezelii şi a traficului.

De altfel, astfel de şanţuri sunt nenumărate în Galaţi, după ce în vara trecută municipalitatea  a demarat un amplu proiect de mutarea sub pământ a cablurilor aeriene de telecomunicaţii.

Mai bine de 90% dintre săpături nu au fost astupate însă cum trebuie, umplutura din pământ şi pietriş fiind slab compactată, iar asfaltul nu a mai fost refăcut. Ca urmare, mai ales în zonele cu trafic intens, zona se tasează şi se formează denivelări mari care afectează traficul.

În ultimele săptămâni, şoferii din Galaţi au semnalat numeroase astfel de şanţuri, în unele cazuri fiind vorba chiar despre incidente care au dus la avarierea gravă a unor autoturisme.

Martorii la incident nu au ratat prilejul de a readuce în discuţie faptul că străzile din oraş sunt, practic, pline de tranşee, de parcă gălăţenii s-ar pregăti de război. „Ne pregătim de război cu atâtea tranşee! Atâta doar că pe noi nu ne atacă o armată străină, ci suntem victimele incompetenţei edilor”, a comentat gălăţeanul Marius Dinu.

Alţi comentatori au atras atenţia că nici autobuzele societăţii de transport public din Galaţi nu sunt tocmai nişte modele de tehnologie avansată. Cele mai multe dintre ele au peste 20 de ani vechime şi peste o jumătate de milion de kilometri la bord. De mai bine de un deceniu, compania a cumpărat doar autobuze la mâna a doua.

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite