Argint adus de un elev gălăţean pentru România, la Olimpiada Internaţională de Ştiinţele Pământului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Performanţă deosebită pentru un tânăr din Galaţi. Adrian Gabriel Murariu, elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri”, a obţinut medalia de argint la Olimpiada Internaţională de Ştiinţele Pământului, ce s-a desfăşurat în Spania, la Santander, în perioada 22-29 septembrie, la care au participat 81 elevi din 21 de ţări.

„Concursul din Spania a fost interdisciplinar, fiind din acest motiv extrem de dificil”, spune Adrian, care a fost primul european urcat pe podium, după medaliaţii din Taiwan, Japonia şi Coreea de Sud”, povesteşte Adrian. Având în vedere şi faptul că subiectele de concurs nici nu au fost traduse (fiind date direct în limba engleză), performanţa tânărului este cu atât mai impresionantă.

Pentru a se pregăti în vederea acestei olimpiade Adrian a apelat la cursuri universitare din aceste domenii. Pregătirea centralizată a lotului României s-a făcut la Bucureşti cu profesori universitari.

Olimpiada internaţională de Ştiinţele Pământului (IESO) s-a desfăşurat în perioada 22-29 septembrie 2014 în oraşul Santander din Spania.

IESO testează cunoştinţele elevilor din materii care nu se studiază la şcoală: geologie, paleontologie, astronomie, meteorologie şi hidrologie. Au existat patru probe teoretice şi o probă practică în care trebuia să recunoască roci, minerale şi fosile din zona din jurul oraşului Santander, Spania.

Etapa internaţională nu seamănă nici pe departe cu etapa naţională, acolo unde elevilor li se testează cunoştinţele din manualele de liceu de biologie, fizică, chimie şi geografie.

La această ediţie a IESO România a obţinut trei medalii de argint şi una de bronz. Au fost 81 participanţi din 21 de ţări.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite