Aproape 150 de sărmani din trei sate din nordul judeţului Galaţi au primit din partea Bisericii ajutoare în alimente, haine şi consult medical gratuit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preoţii din Arhiepiscopia Dunării de Jos au ajutat aproape 150 de nevoiaşi. FOTO ADJ
Preoţii din Arhiepiscopia Dunării de Jos au ajutat aproape 150 de nevoiaşi. FOTO ADJ

În activităţile social-filantropice desfăşurate la parohiile Cerţeşti, Cotoroaia şi Cârlomăneşti s-au implicat 32 de voluntari. Sătenii cu situaţie materială precară au primit alimente şi haine, dar au avut parte şi de consult medical gratuit din partea a trei medici şi trei asistente  de la filiala Galaţi a Asociaţiei Medicilor Creştini Ortodocşi din România.

La sfârşitul sătămânii trecute, preoţii cercului misionar nr 4 din protopopiatul Tecuci, coordonat de pr. Ion Ariton, au derulat un amplu program pastoral-misionar şi social-filantropic.

„Activităţile au fost îndreptate cu precădere asupra copiiilor şi bătrânilor cu situaţie materială precară, singuri sau marginalizaţi social, din parohiile Cerţeşti, Cotoroaia şi Cârlomăneşti, parohii afectate de sărăcie, de migraţia tinerilor către alte zone sau în străinătate, fapt ce a dus la îmbătrânirea şi depopularea lor”, ne-a transmis Biroul de Presă a Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Programul a debutat cu săvârşirea slujbei Sfintei Liturghii a Darurilor Înainte Sfinţite şi a Tainei Sfântului Maslu, în biserica parohiei Cerţeşti, sub protia pc protoiereu Gheorghe Joghiu, delegat eparhial. La programul liturgic, pe lângă elevii Şcolii Gimnaziale din Cerţeşti, au participat şi cadre medicale, profesori şi enoriaşi din cele trei parohii.

La sfârşitul slujbei toţi cei prezenţi au primit din partea parohiei încălţăminte şi îmbrăcăminte, fructe, dulciuri, iconiţe, broşuri şi cărţi de spiritualitate creştină apărute la Editura Arhiepiscopiei Dunării de Jos. Slujirea din biserică a fost prelungită în slujirea semenului aflat în suferinţă, prin programul „Sănătate pentru sate ”, derulat în întreaga Patriarhie Română.

Ajutoare preoţi Galaţi FOTO AEDJ

Cu acest prilej, o caravană medicală formată din trei medici şi trei asistente medicale, membri ai  filialei Galaţi a Asociaţiei Medicilor Creştini Ortodocşi din România, în spaţii special amenajate, au oferit în mod gratuit consultaţii medicale de specialitate (cardiologie, interne şi reumatologie), au măsurat tensiunea arterială, glicemia, au prescris reţete medicale şi au oferit medicamente gratuite tuturor bătrânilor şi copiilor săraci din cele trei localităţi ale Eparhiei.

Ajutor preoţi Galaţi

De asemenea, în cabinetul stomatologic din localitate, 22 de copii au primit consultaţii gratuite, produse stomatologice şi indicaţii pentru igiena dentară. 

În paralel, preoţii din parohiile menţionate au vizitat la domiciliile lor un număr de 23 de bătrâni fără posibilităţi materiale, marginalizaţi social sau cu grave probleme de sănătate. Aceştia au fost binecuvântaţi şi încurajaţi în greutăţile şi suferinţele lor, oferindu-li-se daruri de suflet, alimente şi obiecte de igienă personală.

Ajutor preoţi Galaţi

În activităţile social-filantropice desfăşurate la parohiile Cerţeşti, Cotoroaia şi Cârlomăneşti din nordul judeţului Galaţi, de care au beneficiat 147 de persoane, s-au implicat 32 de voluntari iar valoarea totală a ajutoarelor materiale oferite s-a ridicat la suma de 6.700 lei.

Galaţi


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri