Apă Canal contorizează apa folosită de pompieri la stingerea incendiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pompierilor gălăţeni li se contorizează apa pe care o folosesc la stingerea incendiilor. Facturile ajung la Primărie, iar noua măsură nu îi afectează pe salvatori. De la începutul anului, aceştia au folosit zeci de mii de litri de apă pentru lichidarea incendiilor izbucnit atât în municipiu, cât şi în judeţul Galaţi.

După fiecare incendiu, pompierii îşi realimentează autospecialele în incinta unităţii.

„Hidrantul funcţionează ca şi până acum, atât că de acum este contorizat. E o chestiune administrativă, noi în continuare nu plătim apa. O contorizăm şi se ştie exact cantitatea de apă consumată de pompieri. E contorizare separată faţă de clădirea administrativă. Probabil este o soluţie a celor de la Apă Canal pentru a contoriza consumul de apă folosit la incendii şi de a minimiza eventualele pierderi cu care erau încărcaţi pompierii. La o intervenţie se consumă zeci de tone de apă. În Legea 307 se prevede clar că apa folosită pentru stingerea incendiilor e cu titlu gratuit pentru pompieri”, a declarat maiorul Eugen Chiriţă, purtător de cuvânt I.S.U. Galaţi.

Potrivit legii, pompierilor trebuie să li se pună la dispoziţie în mod gratuit apă pentru alimentarea autospecialelor de intervenţie în situaţii de urgenţă.

image

Foto: Oana Cernat

„ISU în sine era facturat ca orice alt client, având în vedere că foloseşte apa pentru consumul propriu la punctele de lucru, drept pentru care acestea sunt contorizate. Cantitatea de apă folosită de ISU pentru stingerea incendiilor este taxată Primăriei. Hidranţii folosiţi de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi nu sunt contorizaţi, urmărim tot timpul starea lor. Facturile care se trimit către Primărie sunt confirmare de ISU, ei văd citirea contorului de acolo şi confirmă apa folosită pentru stingerea incendiilor”, a declarat Cornelia Arnăutu, purtător de cuvânt Apă Canal Galaţi.

image

Foto: Oana Cernat

„În anul 2015, Primăria Muncipiului Galaţi şi Consiliul Local au plătit pentru apa consumată de pompierii gălăţeni la intervenţiile pentru stingerea incendiilor aproximativ 1.300 de lei. Este o plată pe care o facem în baza legii de organizare şi funcţionare a serviciului de stingere a incendiilor, dar şi a unui regulament cadru care stipulează modul în care se organizează serviciile de utilităţi publice”, a spus Emanuela Turcu, purtător de cuvânt la Primăria Galaţi.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite