Anchetă la cel mai înalt nivel. Moartea unui bebeluş de doar câteva zile a intrat în atenţia Ministerului Sănătăţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţi din Ministerul Sănătăţii au venit astăzi la Spitalul Clinic de Urgenţă „Sfântul Apostol Andrei” Galaţi pentru a începe o anchetă în cazul bebeluşului care a decedat la doar patru ore după ce a fost externat din maternitate. Membrii comisiei au refuzat să facă declaraţii presei

Doi experţi pediatri şi un expert al Corpului de Control al Ministerului Sănătăţii au sosit în această dimineaţă la Galaţi pentru a ancheta decesul lui Andrei, bebeluşul din Suhurlui, care s-a stins la doar patru ore după ce a fost externat din Maternitatea Spitalului de Urgenţă.
Comisia Ministerului Sănătăţii încearcă să afle dacă micuţul a decedat din cauza unei infecţii luate din unitatea spitalicească din Galaţi.

„Este posibil ca acest control să aibă legătură cu decesul bebeluşului”, a declarat dr. Mihaela Debita, Managerul Spitalul Clinic de Urgenţă „Sfântul Apostol Andrei” Galaţi.

Părinţii bebeluşui sunt înmărmuriţi de durere şi nu se mai opresc din plâns de când micuţul Andrei a decedat.

„Am auzit că se fac anchete în spital, acum şi de la Minister, s-a sesizat şi Colegiul Medicilor şi noi am vorbit cu câţiva avocaţi. Îi dăm drumul la proces, gata, nu mai aşteptăm. O să mai mergem iar şi la poliţie. Părinţii sunt încă în stare de şoc şi nu îşi închipuie cum şi de ce le-a murit copilul, cu zile”, a declarat Mihăiţă Paraschiv, unchiul bebeluşului decedat.

Peste trei săptămâni va sosi raportul medico-legal final, care va demonstra dacă a existat sau nu şi o infecţie luată din Maternitatea Spitalului de Urgenţă Galaţi.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite