19 permise de conducere şi certificate de înmatriculare reţinute în doar câteva ore de poliţişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe 31 ianuarie, în intervalul orar 12,00 – 20,00, poliţiştii rutieri şi de ordine publică au desfăşurat o acţiune în sistem integrat, pe raza municipiului Galaţi, pentru prevenirea accidentelor rutiere provocate de indisciplina pietonilor, principala cauză generatoare de accidente în 2017.

În cadrul acţiunii, la care au participat poliţişti ai Serviciului Rutier, Biroului Rutier, Secţiilor de Poliţie Urbană şi Rurală, au fost constatate 269 de contravenţii, fiind aplicate 210 sancţiuni contravenţionale pietonilor pentru traversare neregulamentară.

Totodată, a fost constatată o infracţiune la regimul rutier, poliţiştii întocmind un dosar de cercetare penală pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.

”Au fost reţinute, în vederea suspendării, 16 permise de conducere, dintre care 10 pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor, trei pentru neacordarea de prioritate vehiculelor, două pentru nerespectarea culorii roşii a semaforului şi unul pentru nerespectarea normelor privind depăşirea vehiculelor. De asemenea, au fost reţinute trei certificate de înmatriculare”, a declarat Crina Dragu, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Datorită prezenţei poliţiştilor în teren, pe toată perioada desfăşurării acţiunii, în municipiul Galaţi nu a fost înregistrat niciun eveniment rutier. 

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite