Voluntariatul şi intervenţia profesorilor l-au salvat pe Andrei Plăcintă de puşcărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andrei Plăcintă
Andrei Plăcintă

Andrei Plăcintă, fiul senatoarei Sorina Plăcintă, a fost condamnat, în 14 martie, de Tribunalul Bucureşti la trei ani de închisoare cu suspendare pentru tentativă de omor, tâlhărie şi ultraj contra bunelor moravuri, în cazul incidentului petrecut în 6 decembrie 2010.

Motivele pentru care judecătorul Tribunalului Bucureşti a decis că nu se impune condamnarea lui Andrei Plăcintă la o pedeapsă cu executare sunt implicarea acestuia în programe de voluntariat, lipsa antecedentelor penale şi caracterizările pozitive ale profesorilor.

Pe de altă parte, judecătorul a reţinut şi "comportarea bună a inculpatului" înainte de săvârşirea faptelor, respectiv lipsa antecedentelor penale, implicarea în diverse programe de voluntariat, deţinerea unui loc de muncă, participarea la diverse programe de formare profesională şi faptul că "a fost caracterizat pozitiv de profesori".

Pentru aceste motive, instanţa a reţinut în favoarea lui Andrei Plăcintă circumstanţa atenuantă şi a redus pedeapsa sub minimul special prevăzut de lege.

Citiţi mai mult AICI:

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite