VIDEO Universitatea „Dunărea de Jos”, parteneriat cu Primăria Focşani pentru dezvoltarea de noi specializări adaptate pieţei forţei de muncă din Vrancea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rectorul Universităţii, primarul municipiului Focşani şi inspectorul general şcolar al IŞJ Vrancea
Rectorul Universităţii, primarul municipiului Focşani şi inspectorul general şcolar al IŞJ Vrancea

Potrivit conducerii Universităţii, la ora actuală aproximativ 8% din studenţii de la Dunărea de Jos sunt din judeţul Vrancea.

Conducerea Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi s-a aflat astăzi la Focşani, pentru a promova oferta educaţională a instituţiei de învăţământ superior, existând în acest sens un parteneriat cu autorităţile locale din municipiu.

Este vorba despre cea mai mare instituţie de învăţământ superior din Regiunea de Sud Est a României, unde studiază peste 12.000 de studenţi, aproape 1.000 dintre ei fiind din Vrancea. Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi are 14 facultăţi în domeniile ingineriei, ştiinţelor umaniste, economice, juridice, medicinii, artelor, educaţiei fizice şi sportului iar potrivit rectorului acestei instituţii, parteneriatele realizate între instituţiile de învăţământ superior, autorităţile locale şi reprezentanţii mediului de afaceri pot contribui la formare de specialişti cu un grad ridicat de pregătire, adaptat nevoilor economiei locale şi naţionale.

"La nivelul Universităţii, noi avem un interes deosebit, chiar suntem obligaţi să avem o legătură foarte strânsă cu administraţiile locale şi naţionale, cât şi cu mediul de afaceri. Avem o deschidere foarte mare şi mă bucur că aici am găsit primul prilej să facem publice aceste intenţii. Urmează să analizăm nevoile şi dintr-o parte şi din cealaltă şi să definim foarte rapid nişte direcţii prioritare  pentru ambele instituţii. Astea înseamnă proiecte pe termen mediu şi lung, pe care le putem face împreună şi vrem să facem asta prin de dezvoltarea unor specializări care să ţină cont de nevoile judeţului şi municipiului şi să ţinem cont să facem o extensie a universităţii chiar în Focşani, pentru că sunt cereri în direcţia aceasta", a spus Prof. univ. dr. ing. Puiu Lucian Georgescu, rectorul Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi.

"Încă de anul trecut, dumnealor şi-au manifestat această intenţie, de a dezvolta un parteneriat cu municipalitatea focşăneană, tocmai pentru a da posibilitatea tinerilor noştri de a se specializa în anumite domenii. Universitatea înglobează foarte multe secţii, cu diverse specializări şi nevoia de perfecţionare şi forţă de muncă  specializată este foarte accentuată în toate domeniile", a menţionat şi primarul Cristi Misăilă.

La acest moment, Universitatea oferă studenţilor 28 burse de performanţă, 1.270 burse de merit, 736 burse sociale, 108 burse doctorale, 1.644 burse pentru studenţii străini şi alte 238 burse din venituri proprii. Studenţii beneficiază de burse private acordate de diverşi agenţi economici, precum şi de burse pentru activităţi extracurriculare în cadrul proiectelor implementate în cadrul universităţii.  De asemenea, studenţii beneficiază de cele mai bune condiţii de cazare şi masă, în cămine moderne, dotate cu toate facilităţile, la preţuri accesibile.

Oferta educaţională a universităţii în acest an, pentru candidaţii la locurile bugetate cuprinde 1.500 locuri la programele de licenţă, 860 locuri la programele de masterat şi 45 locuri la studiile universitare de doctorat, la care se adaugă peste 2.200 locuri la programele de licenţă, 900 locuri la programele de masterat şi 100 locuri la doctorat, cu taxă.
 

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite