VIDEO Un cioban din Vrancea, care păzea o turmă de capre, a fost atacat de un urs înfometat. „A pus ghearele pe el şi l-a făcut grămadă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Urşii dau iama în vitele oamenilor
Urşii dau iama în vitele oamenilor

Bărbatul, în vârstă de 42 de ani, a fost dus la spital, iar acum, după ce medicii i-au cusut rănile, se află în afara pericolului.

Un bărbat din comuna Mera, care păzea caprele pe o poiană, a fost atacat duminică seara de urs.

Păstorul nu a avut timp să reacţioneze, fiind luat prin surprindere de urs.

"A intrat pe pârâu să le dea apă la capre şi când a vrut să le întoarcă o capră a luat-o mai în faţă. Imediat s-a trezit cu ursul în spate. Ursul i-a pus ghearele în piept, l-a făcut grămadă, l-a aruncat pur şi simplu şi a plecat. Ciobanul  luat-o la fugă, de teamă, iar ursul a rămas şi a omorât capra", a povestit Năstase Ifrim, proprietarul stânei.

Bărbatul atacat de urs se află în prezent în afara pericolului, dar va mai sta în spital cel puţin două săptămâni, până i se vor vindeca rănile.

Localnicii se plâng că în ultima vreme s-au înmulţit cazurile când ursul sau alte animale săbatice coboară din munţi şi le fac prăpăd în cirezi. Din această cauză, ei spun că preferă să-şi ţină vitele în grajduri decât să le mai scoată la păşunat.

IMAGINI: DAN BADIU

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite