VIDEO Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vrancea a propus ridicarea stării de alertă în judeţ, Comitetul Naţional nu a aprobat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Drumurile naţionale din Vrancea au fost deszăpezire
Drumurile naţionale din Vrancea au fost deszăpezire

Potrivit prefectului de Vrancea, decizia de a rămâne activă starea de urgenţă ar fi legată de faptul că în zilele viitoare se anunţă temperaturi extrem de joase.

Cătălin Popescu, prefectul judeţului Vrancea, a precizat astăzi în cadrul unei conferinţe de presă că membrii Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă Vrancea au propus ridicarea stării de alertă, după ce a trecut pericolul generat de incidenţa Avertizărilor meteorologice - cod portocaliu şi roşu de ninsori abundente şi viscol.

Răspunsul Comitetului Naţional a fost unul negativ, în sensul că starea de alertă se va menţine activă.

„Decizia aparţine comitetului naţional. Intrăm într-o nouă perioadă, de temperaturi extrem de joase şi după ce o să terminăm cu deszăpezirea o să trecem la un comportament conform noii situaţii, să facem echipe mixte, cu ambulanţe care să patruleze, să vorbim cu comitetele locale să se agigure că cetăţenii au cu ce să se încălzească. Ştiţi foarte bine că în momentul în care nu ai posibilitatea să te încălzeşti şi ai şi probleme medicale, foarte greu supravieţuieşti. De aceea toate cazurile cu probleme trebuie monitorizate”, a mai spus prefectul Cătălin Popescu.

Mai puteţi citi:

VIDEO Cătălin Popescu, prefect de Vrancea: „Nu trebuie închise drumuri în timpul viscolului”

VIDEO Prefectul de Vrancea consideră justificate demiterile prefecţilor din judeţele care s-au confruntat cu Codul Roşu. "Vrancea a ieşit cu faţa curată"

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite