Varujan Vosganian dezvăluie cum a vrut să-l facă Teodor Meleșcanu colonel. De ce a fost respins VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prim-vicepreședintele Uniunii Scriitorilor din România a fost prezent joi la Focșani, la o nouă ediție a Târgului de Carte,  unde și-a lansat volumul de poezie ”Neîndemânatic de viu”.

Varujan Vosganian și-a lansat o carte la Focșani
Varujan Vosganian și-a lansat o carte la Focșani

Varujan Vosganian nu este cunoscut doar ca om politic, copreședinte ALDE, ci și ca important om de cultură, care în prezent deține funcția de prim-vicepreședinte al Uniunii Scriitorilor din România.

Joi seară, Vosganian s-a aflat la Focșani, orașul său natal, ocazie cu care a lansat un volum de versuri, ”Neîndemânatic de viu”.

Cu această ocazie, el a dezvăluit un moment din viața sa de politician, când i s-a propus să fie colonel al Armatei României, deși el avea gradul de sublocotenent.

La un moment dat, eram coleg de bancă în parlament cu Teodor Melescanu. Și Meleșcanu, care era ministru al Apărării, mă întreabă:

- Domnu’ Vosganian, ce grad ai?

- Eu îi zic: sublocotenent!

El către mine:

-Băi, nu se poate. Hai să te faccem colonel!

Între timp, a apărut scandalul cu coloneii.Și la prima ședință de consiliu superiol al apărării al țării, îl întreb pe șeful Marelui Stat Major. Avea stele cât hotelurile din Dubai.

-De ce eu am rămas doar sublocotenent?

 El se uită la mine, mă măsoară de sus până jos și privește la pantofi. Mă întreabă cât port? Îi zic 45 la pantofi, 46 la bocanci.

-Păi d’aia domnule nu ești!”

Vosganian a concluzionat întâmplarea în felul următor.

”Este o mare onoare să fii sublocotenent, e cel mai frumos lucru, ești eroul din Război și pace al lui Tolstoi, ești veșnic tânăr”.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite