Universitatea Bucureşti a primit aviz de Primăria Focşani să-şi construiască sediu la Focşani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Profesorul Costică Neagu prezintă macheta sediului universităţii
Profesorul Costică Neagu prezintă macheta sediului universităţii

Potrivit documentaţiei,  în cadrul Universităţii vor funcţiona  mai multe facultăţi de la cea mai mare universitate a ţării.

La Focşani, Universitatea din Bucureşti funcţionează încă din anul 1996 cu o secţie a Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei, la zi, cu finanţare de la buget, prin intermediul căreia sute de învăţători s-au specializat şi au obţinut statutul de profesori.

Succesul de care s-a bucurat această formă de pregătire a determinat conducerea Universităţii să gândească o extindere a centrului de la Focşani, prin construirea unui sediu de la zero, dar şi înfiinţarea a trei noi facultăţi de stat, de limbi străine, administraţie publică şi psihologie.

Teren gratis de la Primărie

Pentru construirea sediului, Primăria municipiului a încredinţat în folosinţă gratuită un teren în suprafaţă de 1500 metri pătraţi, pe strada 1 Decembrie, pe un teren viran aflat în spatele sălii de sport a Liceului Sportiv Focşani, teren aflat în administrarea Colegiului Tehnic „Edmond Nicolau”.

Pentru construirea sediului de la Focşani, Universitatea Bucureşti va investi peste 25 de milioane de lei, bani obţinuţi printr-un proiect european,  imobilul urmând a avea trei etaje, în care vor funcţiona mai multe săli de curs, un amfiteatru cu 200 de locuri, o bibliotecă de o sută de locuri.

În plus, construcţia va dispune de 40 de locuri de cazare, din care jumătate vor fi folosite de cadrele didactice.

Sute de învăţători au devenit profesori

Prin Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei care funcţionează la Focşani, anual se instruiesc gratis 150 de învăţători din Vrancea, dar şi din judeţele limitrofe, la absolvire aceştia primind automat statul de profesori.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite