Trupa „Protha” din Panciu, marele premiu al Festivalului Internaţional de Teatru de la Fălticeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spectacolul „Mecanica inimii“, de Mathias Malzieu, pus în scenă de Trupa de Teatru „Protha“ din Panciu, a obţinut Marele Premiu al Festivalului Internaţional de Teatru Pentru Tineret „Grigore Vasiliu Birlic“.

Evenimentul, aflat la cea de-a IV-a ediţie, s-a desfăşurat în perioada 1-7 septembrie 2014, la Centrul Cultural din Fălticeni.

Juriul, al cărui preşedinte a fost regizorul Gheorghe Balint şi din componenţa căruia au mai făcut parte Lorette Enache, profesor la UNATC Bucureşti, regizorul Radu Ghilaş, actorul Tudorel Filimon şi profesorul de limba şi literatura română Neculai Sturzu, a mai acordat tinerilor actori pănceni, îndrumaţi de regizorul Cătălin Eduard Sfîrloagă, încă patru premii.

Cosmin Alexandru Dumitru a obţinut Premiul pentru cel mai bun actor în rol secundar şi Premiul I la secţiunea Poezie Adolescenţi, Iris Tiron a primit Premiul II la secţiunea Poezie Adolescenţi, iar Cristian Conache a obţinut Premiul II la secţiunea Monolog Adolescenţi.

La acelaşi festival, Iris Tiron şi Cristian Conache au fost nominalizaţi la premiile de interpretare rol principal feminin şi rol secundar masculin.

Participarea Trupei „Protha“ la Festivalul Internaţional de Teatru Pentru Tineret de la Fălticeni a fost posibilă ca urmare a sprijinului financiar acordat de către Primăria Oraşului Panciu.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite