Trimisă în judecată de DNA, fosta şefă de la Investiţii din Primăria Focşani şi-a găsit post călduţ la ENET, societatea municipalităţii aflată în insolvenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cristina Costin este noul reprezentant al Consiliului Local Focşani în Adunarea Generală a Acţionarilor la ENET SA Focşani, funcţie remunerată.

Rămasă fără job în urma trimiterii sale în judecată de către Direcţia Naţională Anticorupţie, în procesul în care este învinuit şi fostul primar al Focşaniului, Decebal Bacinschi, fosta şefă a Serviciului de Investiţii, Cristina Costin, a primit o sinecură din partea aleşilor locali.

Ea a fost votată de majoritatea PSD-ALDE-independenţi din Consiliul Local Focşani, la propunerea primarului Cristi Misăilă, ca reprezentant al Consiliului Local Focşani în Adunarea Generală a Acţionarilor la ENET SA Focşani, societate în subordinea municipalităţii aflată în prezent în insolvenţă.

Preocupaţi cu vizita preşedintelui Klaus Iohannis la Focşani, liberalii au lipsit de la şedinţa extraordinară în care Cristina Costin a fost aleasă în postul remunerat de la ENET, astfel că proiectul care o viza direct a trecut fără discuţii.

Postul pe care s-a aşezat acum fosta şefă de la Investiţii este retribuit de ENET, dar nu a fost făcut public salariul. 

În luna iulie, Cristina Costin a fost trimisă în judecată pentru abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit,  într-un dosar în care este învinuită că ar fi prejudiciat bugetul oraşului cu suma de 394.854 de lei. În acelaşi dosar are calitate de învinuit şi primarul Decebal Bacinschi, faptele de corupţie săvârşite de cei doi având  legătură cu atribuirea unui contract pentru iluminatul ornamental de sărbătorile de iarnă, în perioada decembrie 2013-ianuarie 2014. Procurorii DNA spun că acest contract s-a făcut la un preţ supraevaluat.

Primăria Focşani a plătit 496.880 de lei, producându-se astfel un prejudiciu municipiului de 394.854 de lei şi un folos necuvenit firmei SC Total Strada în sumă de 267.482 de lei.
    

FocşaniPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite