Staţiunea Soveja se modernizează cu fonduri europene. Primăria va cheltui peste două milioane de euro pe drumuri şi un parc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comuna Soveja a obţinut fonduri de la Uniunea Europeană pentru modernizarea infrastructurii stradale şi înfiinţarea unui parc-grădină publică.

Primăria comunei Soveja a obţinut o finanţare în sumă de aproape 2,2 milioane de euro, pentru reabilitarea drumurilor, dar şi pentru amenajarea unui parc-grădină publică, în cadrul proiectului „modernizare staţiune turistică”.

Proiectul a fost scos deja la licitaţie, iar finanţarea este asigurată din fonduri de la Uniunea Europeană. Problema este că banii vor trebui cheltuiţi de urgenţă, până cel târziu la sfârşitul anului 2015, fiind fonduri din exerciţiul financiar european 2007-2013, cu prelungirea de doi ani obţinută prin negocieri de ţara noastră.

Proiectele tehnice ale lucrării au fost realizate de firma SC Proartcons.

Staţiunea Soveja se află astăzi într-o stare deplorabilă şi şi-a închis oficial porţile în 2006, din cauza drumului impracticabil.

Chiar dacă drumul a fost refăcut ulterior, staţiunea nu a ieşit din agonie, fiind năpădită de buruieni şi bântuită de câini vagabonzi, iar hotelul a fost devastat de oamenii fără locuinţă.

Recunoscută ca având cel mai ozonat aer din Europa prin pădurile de brazi şi pini ce o înconjoară, Soveja era locul ideal pentru miile de mineri veniţi să se trateze de silicoză şi alte  afecţiuni respiratorii.

image

Staţiunea avea hotelul  Zboina,  cu cele mai moderne dotări din regiune: sală de tratamente balneoclimaterice prin izvoarele de apă minerală din staţiune, bar, restaurant, sală de sport, bowling, terenuri de tenis, fotbal, club şi discotecă.

Întreaga staţiune Soveja a fost luată în toamna anului 2010  sub „aripa protectoare" a CSDR, care a făcut unele investiţii, hotelul cu 300 de locuri de cazare fiind renovat în întregime.

FocşaniPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite