Sportivi de la CSM Focşani 2007, mese din bani publici la restaurantul de patru stele al finului primarului municipiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primarul Cristi Misăilă şi Daniel Sava, la inaugurarea hotelulu Kristal, în noiembrie 2020
Primarul Cristi Misăilă şi Daniel Sava, la inaugurarea hotelulu Kristal, în noiembrie 2020

Şi preşedintele clubului sportiv, Viorel Ciubotaru, care şi-a dat recent demisia din funcţie, se află într-o astfel de discuţie, după ce a fost acuzat că sportivii pe care îi păstoreşte sunt hrăniţi din banii municipiului la restaurantul său.

Clubul Sportiv Municipal Focşani 2007, structură cu 15 secţii sportive aflată în subordinea Consiliului Local Focşani, se află zilele acestea în centrul atenţiei opiniei publice din municipiul Focşani, după ce se încearcă inducerea ideii că a fost lăsat fără buget, iar din acest motiv, câteva dintre secţiile de bază, cum ar fi handbalul, cu echipă de ligă naţională, sau fotbalul, unde s-a ratat doi ani la rând promovarea în eşalonul doi, vor dispărea.

Prin proiectul de buget pe anul 2021, primarul Cristi Misăilă a propus alocarea unei sume de 8, 377 milioane de lei pentru CSM Focşani 2007, dar la aprobarea bugetului aleşii locali majoritari PNL-USR PLUS au votat alocarea a 7,377 milioane de lei, sancţionând cu un milion de lei lipsa de transparenţă în privinţa cheltuielilor clubului.

Banii au fost duşi în fondul de rezervă, cu menţinea că vor ajunge din nou în bugetul clubului pe măsură ce vor exista justificări pentru fiecare leuţ cheltuit. 

Precizăm că CSM Focşani 2007 a cerut prin legea bugetului o sumă record, de 18 milioane de lei, iar informaţiile publicate recent pe site-ul instituţiei arată că deja bugetul alocat pe anul în curs, de 7,377 de milioane de lei este aproape epuizat, pentru semestrul doi al anului neexistând nici un ban pentru plata contractelor sportivilor, în special a celor din echipa de handbal, unde se plătesc şi salarii de peste 3.500 de euro pe lună.

Faptul că până acum nu a existat nici un control asupra banilor publici cheltuiţi de club, dar şi că sumele alocate de la buget au mers cu dedicaţie către firme de casă poate fi relevant, dacă ar fi să pomenim doar de o singură factură plătită pentru masa sportivilor la un restaurant unde administrator este finul primarului Cristi Misăilă, edil care în aceste zile a declanşat un adevărat război consilierilor local PNL-USR PLUS pe motiv că nu vor să finanţeze clubul.

CSM Focşani 2007 a achitat recent o factură de 43.355 de lei hotelului de patru stele Kristal, din Focşani, administrat de Daniel Sava, patronul Edil Dan Construct şi totodată finul primarului Misăilă, hotel care are un restaurant considerat cel mai luxos şi scump din municipiu.

Şi preşedintele CSM Focşani 2007, Viorel Ciubotaru, care şi-a dat demisia din funcţie şi care acum asigură pentru următoarele 30 de zile interimatul la conducerea structurii, se află într-un vădit conflict de interese, după ce a fost acuzat de consilierii locali că echipa de handbal a oraşului, altfel una performantă în Liga Naţională, a fost susţinută din bani publici, din punct de vedere al hranei sportivilor, la restaurantul familiei sale.

Din datele făcute publice pe site-ul CSM Focşani 2007, se arată că cei din conducerea clubului au cerut de la bugetul local, pentru anul 2021, nu mai puţin de 700.000 de lei pentru mesele sportivilor, din care mai mult de jumătate, 370.000 de lei, pentru echipa de handbal.

Pentru echipa de volei s-au cerut 110.000 de lei, la baschet 81.000 de lei, la handbal juniori 70.000 de lei, la judo 50.000 de lei, atletism 12.000 de lei. Alte secţii, precum  tenis, şah, fotbal, tir sportiv, tenis de masă, fotbal nu primesc bani pentru hrana sportivilor.

Vă mai recomandăm:

Directorul CSM Focşani 2007, sancţionat pentru că a plătit salarii sportivilor fără să le reţină impozite şi contribuţii. Care este valoarea prejudiciului

Directorul CSM 2007 Focşani a demisionat. De ce spune că plecarea e "o miză pentru o parte a consilierilor locali”

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite