Spitalul Orăşenesc Odobeşti, desfiinţat şi de Guvernul Boc şi de Guvernul Ponta

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi reprezentanţii USL au criticat aspru în campania electorală măsurile „criminale” ale guvernului anterior de desfiinţare a spitalelor, acum  consideră aceste măsuri bune.

Spitalul Orăşenesc Odobeşti nu mai există de astăzi pe harta unităţilor spitaliceşti din România. Hotărârea a fost luată în şedinţa de Guvern din această după-amiază.

„Se aprobă desfiinţarea Spitalului Orăşenesc Odobeşti,unitate sanitară publică cu paturi, cu personalitate juridică, cu sediul în oraşul Odobeşti, str. Ştefan cel Mare, nr. 44, judeţul Vrancea, pentru care managementul asistenţei medicale a fost preluat de către Consiliul local al oraşului Odobeşti, Judeţul Vrancea. Componentele bazei materiale ale Spitalului Orăşenesc Odobeşti achiziţionate cu finanţare de la bugetul de stat sau cu credite externe garantate de Guvern şi celelalte componente ale bazei materiale, care se încadrează în prevederile art. 1 alin. (1) din Ordonanţa Guvernului nr. 70/2002 privind administrarea unităţilor sanitare publice de interes judeţean şi local, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 99/2004, cu modificările şi completările ulterioare, inclusiv stocurile de medicamente, materiale sanitare şi alimente, şi care se află în administrarea Spitalului Orăşenesc Odobeşti, se dau în administrarea Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sfântul Pantelimon” Focşani, unitate sanitară publică din judeţul Vrancea, care le va prelua prin protocol de predare preluare, în termen de 15 zile de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri”, se arată în hotărârea de guvern de astăzi.

Anul trecut, primarul oraşului Odobeşti, Daniel Nicolaş, se dădea de ceasul morţii şi spunea că va redeschide spitalul, după ce a dat în judecată Ministerul Sănătăţii şi a cţştigat procesul

„Decizia este executorie, aşa că vom face o notificare către Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate pentru a încheia un contract de furnizare servicii cu spitalul. De asemenea vom cere Direcţiei de Sănătate Publică să includă unitatea pe lista spitalelor funcţionale şi să monitorizeze activitatea potrivit legislaţiei în vigoare. De vreme ce autorizaţiile de funcţionare sunt valabile, singura problemă va fi cu angajarea personalului, însă vom încerca să luăm cât mai mulţi oameni care au domiciliul în Odobeşti" , declara anul trecut edilul Daniel Nicolaş.

Ulterior, în februarie 2013, consiliul local Odobeşti, compus în majoritatea sa din reprezentanţi ai PSD, a propus desfiinţarea Spitalului Odobeşti.

Mai puteţi citi:

GALERIE FOTO Desfiinţarea celor două spitale de la Odobeşti şi Mărăşeşti, misiune pe jumătate îndeplinită

Spitalul Odobeşti trimite primăria în sala de judecată

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite