Situaţia antologică la Focşani: Primăria, chemată în judecată pentru un marcaj pietonal ilegal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Trecerea de pietoni a fost desfiinţată între timp FOTO Spălătoria Oituz
Trecerea de pietoni a fost desfiinţată între timp FOTO Spălătoria Oituz

Patronul spălătoriei spune că timp de aproape jumătate de an, activitatea societăţii pe care o conduce a avut de suferit din cauza trecerii de pietoni.

Gheorghe Burlacu este administratorul unei spălătorii auto din Focşani, aflată pe strada Scarlat Târnăvitu.

Timp de 12 ani, nu a fost deranjat de nimeni în activitatea firmei pe care o conduce. În octombrie 2020, liniştea i-a fost perturbată de o decizie a administraţiei locale, trezindu-se  peste noapte cu o trecere de pietoni, chiar în faţa intrărilor la boxele de toaletare a autoturismelor.

Culmea este că trecerea de pietoni în cauză nu traversează un drum public, ci doar lega doar două segmente de trotuar, decizie bizară luată de municipalitate, chiar în cadrul Comisiei pentru Siguranţa Traficului din Municipiul Focşani, prezidată chiar de primarul municipiului.

„În ziua de 23 octombrie 2020, salariaţi ai Direcţiei de Dezvoltare Servicii Publice Focşani, supravegheaţi de un angajat al Poliţiei Locale, au trasat un marcaj în faţa societăţii noastre, mai precis a spălătoriei auto Oituz, care nu a putut fi identificat în prevederile OUG 195/2002 şi care ne-a îngreunat activitatea, întrucât fiecare conducător auto care venea cu autovehiculul său la spălătoria noastră dădea diverse interpretări acestui marcaj, fapt pentru care mulţi dintre aceştia renunţau să mai spele autovehiculele, deşi erau clienţii noştri vechi, tradiţionali. Astfel, după o activitatea ireproşabilă desfăşurată timp de 12 ani, spălătoria noastră s-a trezit brusc cu o trecere de pietoni în faţa intrării în boxele de toaletare a autoturismelor, fiindu-ne grav afectată activitatea zilnică”, se arată în cererea de chemare în judecată adresată Primăriei Focşani.

Poliţia s-a prins că trecerea este ilegală

Până să cheme în instanţă unitatea administrativ teritorială, patronul spălătoriei s-a plâns instituţiilor care au avizat marcarea acelei treceri, respectiv Poliţia Municipiului, Poliţia Locală şi Direcţia de Dezvoltare Servicii Publice.

Singurii care au reanalizat situaţia au fost cei de la Poliţia Municipiului, care au realizat că într-adevăr marcajul contravine dispoziţiilor Codului Rutier şi a normelor sale de aplicare, cerând încă din 21 decembrie 2020 îndepărtarea sa.

Direcţie de Dezvoltare Servicii Publice Focşani i s-a dat şi un termen de trei zile pentru desfiinţarea marcajului, lucru care nu s-a întâmplat decât în luna martie 2021, la insistenţele administratorului firmei.

„Marcajul a fost trasat cu avizul Comisiei pentru Siguranţa Traficului din Municipiul Focşani din care face parte şi reprezentantul Biroului rutier al Poliţiei municipiului Focşani. Solicitarea a venit de la un grup de locuitori  ai străzii Scarlat Tîrnăvitu care au sesizat că din cauza maşinilor parcate în zona spălătoriei copiii sunt nevoiţi să meargă pe mijlocul străzii”, susţine Costel Dochioiu, directorul Direcţiei de Dezvoltare Servicii Publice.

Cere daune

Patronul spălătoriei spune însă că între 23 octombrie 2021, când s-a realizat trecerea şi 25 martie, când ea a fost desfiinţată, societatea sa a înregistrat pierderi economice însemnate, venind în sprijinul afirmaţiilor sale cu cifrele contabile din anii trecuţi.

Astfel, acesta arată că dacă în lunile de toamnă din anul 2019 încasările erau aproape 15.000 de lei pe lună, în aceeaşi perioadă a anului 2020 acestea s-au redus la jumătate. Prin urmare, a cerut daune în instanţă.

„Având în vedere că activitatea societăţii noastre constând în spălătorie auto a fost obstrucţionată în mod abuziv şi pe nedrept, având în vedere că veniturile noastre au scăzut cu peste 50% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2019, precum şi faţă de perioada anterioară şi posterioară existenţei marcajului, solicităm obligarea pârâtelor la plata sumei de 15.000 de lei, cu titlu de daune, care ne-au fost create”, se arată în plângerea lui Gheorghe Burlacu.

Vă mai recomandăm:

FOTO Treceri de pietoni marcate doar pe jumătate de stradă la Focşani. Localnic: „E un mod subtil de a ne spune ceva?“

FOTO În Focşani, trecerile de pietoni sunt trasate acolo unde nu trebuie şi lipsesc unde ar trebui să existe

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite