Primarul Focşaniului îi trimite pe asistaţii din blocurile sociale să-şi caute locuinţe pe piaţa liberă: „Nu mai accept să se stea fără forme legale“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Locatarii celor trei imobile sociale din Focşani au acumulat datorii foarte mari, iar municipalitatea a fost somată de Curtea de Conturi să recupereze debitele.


Reprezentanţii romilor din Focşani au participat joi la şedinţa de Consiliu Local, ocazie cu care au luat cuvântul pentru a semnala că în jur de 15 familii care locuiesc în special în blocul G2 urmează să fie evacuate.

Aceştia au intrat într-un dialog cu primarul Cristi Misăilă, care le-a spus că de acum înainte vor exista reguli clare pentru cei care vor locui în  imobilele administrate de primărie, mai ales că acestea urmează să fie reabilitate complet. Primarul le-a reproşat faptul că timp de 10 ani au stat pe gratis în locuinţe şi că vrea să corecteze ce au greşit predecesorii lui.

“Dacă s-au acumulat datorii la cetăţenii de etnie romă nu s-au acumulat pentru că au vrut ei, ci pentru că timp de peste 20 de ani au fost lăsaţi de izbelişte. Vor fi 10, 15 familii executate silit, unde vor pleca aceşti oameni?”, a replicat Toader Constantin, liderul romilor din Vrancea.

Dialogul dintre acesta şi primar a continuat, iar edilul a lăsat de înţeles că lucrurile nu vor mai fi tolerate.

“Când va veni forma finală a actului de control al Curţii de Conturi vă dau să vedeţi ce dispoziţii ni s-au dat. Să recuperăm acele debite restante, inclusiv cele generate de acei cetăţeni care  au stat abuziv, fără forme legale şi care au creat debite. Iar noi riscăm în orice moment să avem conturile blocate de CUP SA pentru aceste restanţe pe care noi, ca Primărie, le înregistrăm şi pe care putem ajunge în situaţia să nu mai facem nici un fel de plăţi, nici salarii, nici nimic altceva, va trebui să plătim din banii cetăţenilor municipiului Focşani aceste debite restante. Şi nu sunt numai cetăţeni de etnie romă. Nu mai accept să se stea fără forme legale. Nu este posibil ca din 2008 până în 2016 acei cetăţeni din blocurile respective să se fi alimentat cu energie electrică dintr-un sistem care nu a fost contorizat. Au vandalizat toate contoarele, s-au branşat care cum au ştiut. Toată energia electrică a fost plătită de focşăneni”, a spus pe un ton nervos primarul.

Acesta a ţinut să amintească că primăria  instituit un criteriu foarte clar de departajare a celor care vor locui acolo.

"Vreau să fac ordine iar cei care au obligaţii restante la bugetul local sau la furnizorii de utilităţi nu mai pot să beneficieze de niciun fel de locuinţă socială. Piaţa imobiliară este liberă. Sunt foarte multe imobile care sunt goale şi care pot fi închiriate. Nu scrie nicăieri că suntem obligaţi să le acordăm locuinţe”, a mai spus primarul Misălă.

Peste 100 de familii din Focşani care locuiesc în blocurile sociale au datorii la plata chiriei şi utilităţilor cuprinse între 4.000 şi 50.000 de lei.

Ciţiţi şi:

Timp de 9 ani, asistaţii social din Focşani au avut curent electric gratuit. Cine a plătit factura estimată la 2 milioane de lei


VIDEO Scandal de pomină în faţa Primăriei Focşani. Electrica i-a lăsat pe întuneric pe asistaţii social cu facturile neplătite

FocşaniPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite