Prefectura dublează din pix rata de vaccinare împotriva COVID-19. Cum a ajuns Focşaniul la 69% grad de imunizare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vaccinarea merge prost în Vrancea
Vaccinarea merge prost în Vrancea

Informaţiile publice care nu au nicio legătură cu realitatea au fost publicate pe pagina de Facebook a instituţiei şi preluate ca atare.

După unele voci, Focşaniul a atins imunitatea de turmă, care înseamnă în accepţiunea specialiştilor că dacă 60-70% din populaţie ar avea anticorpi atunci transmiterea virusului ar scădea treptat.

Cel puţin aşa lasă de înţeles reprezentanţii Guvernului în teritoriu, care într-o postare de acum patru zile pe pagina de Facebook ne anunţă nici mai mult, nici mai puţin că „municipiul Focşani înregistrează cea mai mare rată de vaccinare de 69% din totalul populaţiei, în timp ce comuna Slobozia-Bradului are cel mai mic procent, de aproximativ 4% din totalul populaţiei”.

În realitate, cifra este umflată cu pompa, chiar dublată şi vine în urma unui calcul absolut halucinant.

Cei care se ocupă de raportări din partea Prefecturii au adunat procentul celor vaccinaţi cu doza 1 cu cel al persoanelor care s-au vaccinat cu doza 2 şi apoi cu cel de la doza 3, din însumarea procentelor rezultând această cifră falsă de 69%.

prefectura vrancea

Dacă am merge mai departe pe acelaşi raţionament, ar rezultat că în data de 16 noiembrie rata de vaccinare în Focşani a ajuns deja  la 71,52%, pentru că în ultimele patru zile s-au mai imunizat nişte oameni.

Lucrurile nu stau însă deloc aşa în realitate. Rata de vaccinare în Focşani este doar de 36,15%, acesta fiind procentul celor care s-au imunizat cu prima doză. Se presupune că aceşti oameni vor veni şi la rapel, lucru pe care l-a făcut până acum 27,27% din populaţia oraşului, această din urmă cifră fiind şi mai aproape de realitatea de moment în privinţa imunizării. Tot până la această dată a primit doza a treia 8,17% din populaţie.

În ce priveşte comuna Slobozia Bradului, anunţată cu cel mai mic procent de imunizare, 4%, situaţia reală este şi mai proastă, procentul vaccinării reale cu prima doză fiind de 2,82%.

Vrancea se află printre judeţele codaşe la vaccinare, doar 23,7% din populaţie trecând cel puţin o dată pe la centrul de imunizare împotriva COVID-19.

Vă mai recomandăm:

Centru de vaccinare operaţional la Dedeman Focşani. Un alt centru va fi deschis la promenada Funshop Park

Ateneul Popular ”Maior Gh. Pastia”, centru de vaccinare pentru trei zile

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite