Portret: Roxana Ghimiciu încântă cu acorduri de chitară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Roxana Ghimiciu
Roxana Ghimiciu

Cântă la chitară de doar patru ani însă a reuşit să intre deja în rândul chitariştilor de performanţă. Intenţionează să urmeze cursuri la Conservator, dar înclină şi asupra medicinei.

Roxana Ghimiciu este fără dar şi poate una dintre tinerele speranţe în lumea muzicii. A luat lecţii de pian încă de mică şi de patru ani urmează cursuri de chitară clasică. Are deja trei premii în palmares şi un viitor promiţător în domeniul muzicii, spun profesorii ei.

„Am cântat la pian de mică şi apoi am venit în clasa a şasea la Liceul de Arte unde iau de atunci lecţii de chitară clasică. Îmi place foarte mult. Învăţătoarea mea îmi spunea de atunci, din primii ani că ar trebui să merg la o şcoală de arte", ne-a spus Roxana.

Alături de colegii săi, Roxana este unul dintre câştigătorii ediţiei a II-a a concursului „Noelia Prisecaru". Concursul a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute. Roxana a obţinut premiul întâi şi la prima ediţie a concursului, anul trecut, când a interpretat împreună cu colegul său Andrei Pătrăşcan piesa „Preludiu" a celebrului Antonio Vivaldi.

Vals venezuelan

La olimpiadele judeţene, Roxana este prima pe listă şi ţinteşte cât mai sus. Acum lucrează pentru a se perfecţiona pe piesa „Vals venezuelan" de Antonio Lauro dar se pregăteşte şi pentru viitoare concursuri.

Roxana intenţionează să urmeze cursuri la Conservator însă are înclinaţii şi spre medicină. „Muzică pentru că îmi place, iar medicină pentru a ajuta oamenii. Eu am suferit o intervenţie chirurgicală şi mi-ar plăcea să îi ajut şi eu pe alţii care au nevoie. Cât despre muzică, îmi apreciez foarte mult profesorul de chitară, pe domnul Silviu Lăscan, şi aş fi foarte mândră dacă aş reuşi să fac şi eu Conservatorul şi să predau copiilor cum face el", ne-a mai spus Roxana.

Aflată la început de drum, artista nu se sperie de problemele cu care se cofruntă cei din breasla ei astăzi în România. Este dispusă să îşi asume acest risc şi să lupte pentru profesia care îi place.

„Ştiu că unor artişti le merge rău. Este adevărat că nu scoţi din asta la fel de mulţi bani cum face un avocat dar reuşeşti să trăieşti. Important este să ai instrument bun şi studii. Dacă faci ce îţi place este bine", ne-a mai spus Roxana.

Micuţa artistă recunoaşte că, deşi urmează cursuri de chitară clasică, ascultă şi muzică rock, Metallica fiind una dintre formaţiile ei preferate. „Ascult multe genuri de muzică în afară de manele. Ascult şi rock. Îmi place Metallica şi consider că este într-adevăr valoroasă această trupă. Este deja declarat acest lucru. Sper ca fiecare dintre noi, mă refer aici şi la colegii mei de la liceu, să ajungem sus cu muzica", ne-a mai mărturisit Roxana.

Întrebări şi răspunsuri:

Ce proiecte vrei să pui în aplicare în viitorul apropiat?
Vreau să reuşesc să îmi construiesc o carieră în muzică. Nu pot vorbi de un proiect exact, însă sper să reuşesc în muzică. Asta spun acum însă nu ştiu ce voi face pe viitor.

Ce piese noi ai acum în studiu?
Am câteva compoziţi pe care le studiez în prezent. Am primit o piesă nouă de la domnul profesor. Ceva gen „Tremolo", mai special. Este în lucru acum, dar lucrez în paralel şi la „Valsul venezuelan" şi la un studiu, „Studiul I" de Villa Lobos. Am finalizat lucrul la piesa „Acalanto das Nonas", o piesă spaniolă de Baden Poowell.

Ce-i place:
Îmi plac plimbările, îmi place să îmi petrec timpul cu prietenii mei. Îmi place să merg cu bicicleta şi cu rolele. Îmi place să ascult muzică bună ore în şir. Îmi place să merg la concursuri de chitară chiar dacă de foarte multe ori am emoţii mari.

Ce nu-i place:
Nu îmi plac persoanele false, nu îmi place să fiu minţită şi nici oamenii care fac acest lucru. Nu îmi place să fiu dezamăgită, dar asta cred că ni se întâmplă uneori tuturor. Asta este viaţa.

Profil:
NĂSCUTĂ. 31 iulie 1996, Focşani
OCUPAŢIE. Elevă
PASIUNI. Ciclism

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite