PORTRET: Laura Grigore, tânăra pasionată de muzica pop şi clasică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevă eminentă a şcolii „Anghel Saligny" din Focşani, vrea să urmeze Conservatorul şi să aibă o carieră de succes în domeniul muzical.

Jovială şi comunicativă, Laura Grigore îşi împarte timpul între şcoală şi muzică. A început să cânte la vârsta de şapte ani, în cadrul „Zilelor Şcolii Anghel Saligny", acolo unde este elevă în clasa a cincea, iar din dorinţa de a-şi şlefui talentul care i-a fost hărăzit s-a înscris la cursurile de canto organizate de Palatul Copiilor.

De-a lungul anilor a trecut pragul mai multor şcoli de muzică, însă colaborarea cu tenorul Mario Vasiliu şi cu soprana Irina Iordăchescu, din cadrul şcolii de canto „Music World", i-a adus cele mai multe satisfacţii. Pregătirea continuă şi dorinţa de a atinge culmile succesului au ajuta-o să obţină premii importante la numeroase concursuri de muzică uşoară.

La două dintre ediţiile festivalului „Florile Dragostei" din Focşani s-a clasat pe prima poziţie, iar la Festivalul Tinereţii din Costineşti a luat premiul „Viorela Filip", reuşind de asemenea să se califice în semifinala concursurilor Cerbul Copiilor şi Mamaia Copiilor.

„Nu urc pe o scenă pentru a culege lauri, ci în primul rând pentru a transmite din sensibilitatea mea şi celor din jur. Poate ca acesta este şi motivul pentru care am luat diverse premii la mai multe concursuri", mărturiseşte tânăra interpretă.

Cântă muzică clasică

Laura Grigore a făcut o pasiune şi pentru muzica clasică, tenorul Mario Vasiliu fiind cel care îi ghidează paşii în această direcţie.

„Datorită profesorului Vasiliu am descoperit că am abilităţi şi pentru muzica clasică, tocmai de aceea vreau să exersez şi să acumulez cât mai multe noţiuni noi. Îmi place foarte mult să ascult muzica Angelei Gheorghiu, a lui Luciano Pavaroti şi, bineînţeles, a Irinei Iordăchescu", mai spune Laura.

Întrebări şi răspunsuri

Ce proiecte de viitor ai în plan muzical?

Aş dori să mă axez mai mult pe muzica clasică şi alături de colegii de la „Music World" să ducem la bun sfârşit o serie de proiecte iniţiate de tenorul Mario Vasiliu. De asemenea, am de gând să urmez Conservatorul, chiar dacă mai sunt câţiva ani până atunci.

Cum reuşeşti să îţi împarţi timpul între şcoală şi muzică?

Atât şcoala, cât şi muzica sunt extrem de importante pentru mine şi încerc să am rezultate foarte bune în ambele direcţii. Consider că fără o bază formată în şcoală nu poţi fi un artist de valoare. De altfel, totul se realizează prin multă muncă.

Profil
Născută.8 decembrie 1999, Focşani
Studii. Şcoala „Anghel Saligny"
Ocupaţie. Elevă, clasa a V-a
Pasiune. Dansul

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite