Pompierii vrânceni, manifestaţii pe parcursul întregii săptămâni în cinstea zilei lor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pompierii vor face şi exerciţii demonstrative în cinstea zilei lor
Pompierii vor face şi exerciţii demonstrative în cinstea zilei lor

Pe 13 septembrie se împlinesc 165 de ani de la încrâncenata bătălie din Dealul Spirii, care a marcat prima mare implicare a pompierilor militari în luptele de apărare ale poporului român împotriva cotropitorilor străini.

Pentru aniversarea acestui moment, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Anghel Saligny” al judeţului Vrancea a organizat o serie de manifestări.

Astfel, în perioada 9-12 septembrie, se desfăşoară, în colaborare cu Asociaţia Sportivă a Pompierilor  din România – sucursala Vrancea, competiţii sportive sub egida “Cupa 13 Septembrie” – ediţia a IX-a la: fotbal – tenis (joc de dublu), scara de fereastră, şah, minifotbal şi pescuit sportiv.

Miercuri, 11 septembrie, cu începere de la ora 10.00, la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Anghel Saligny” al Judeţului Vrancea se va organiza o conferinţă de presă cu tema „Aniversarea Zilei Pompierilor din România”. În cadrul acestei activităţi se vor prezenta însemnătatea Zilei de 13 Septembrie, analiza activităţilor operative desfăşurate de la începutul anului şi până în prezent de structurile din cadrul inspectoratului şi principalele concluzii rezultate în urma activităţilor de verificare şi îndrumare organizate la nivelul instituţiilor de învăţământ.

De asemenea, în cursul aceleiaşi zile, cu începere de la ora 11.00, la sediul I.S.U. Vrancea se va desfăşura concursul „Cupa 13 Septembrie” – ediţia a II-a, competiţia adresându-se reprezentanţilor mass-media. Joi, 12 septembrie,  în intervalul orar 10.00-12.00, Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Focşani va amplasa, în colaborare cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Anghel Saligny” al Judeţului Vrancea, trei puncte mobile de informare preventivă în locuri cu afluenţă mare de persoane, respectiv în zona supermarket Carrefour, în Piaţa Sud şi în zona Paco Bahne.

În cursul aceleiaşi zile, cu începere de la ora 13.00, în curtea bisericii din satul Colacu, comuna Valea Sării, va avea loc o ceremonie comemorativă şi o slujbă religioasă la mormântul maiorului post-mortem Liviu Mihalache, pompierul vrâncean căzut la datorie în urma unui incendiu în data de 10 februarie 2000.

Vineri, 13 septembrie, în intervalul 11.00-14.00, se organizează Ziua Porţilor Deschise la sediile subunităţilor de pompieri din judeţul nostru. Astfel, la Detaşamentul Focşani, Secţia Adjud, Staţiile Panciu şi Vidra, dar şi la Punctul de Lucru Soveja pompierii au pregătit expoziţii cu tehnica aflată în dotare cât şi exerciţii demonstrative specifice pentru cei care doresc să le treacă pragul în această zi aniversară. Totodată, se vor amenaja puncte mobile de informare preventivă şi se vor distribui materiale informative cu reguli şi măsuri specifice de comportare în cazul producerii unor situaţii de urgenţă, pe tipuri de riscuri.

De asemenea, în cursul aceleiaşi zile, cu începere de la ora 12.00, la Cercul Militar Focşani se va desfăşura un simpozion dedicat aniversării Zilei Pompierilor din România şi comemorării a 165 de ani de la bătălia din Dealul Spirii.

Finalul seriei evenimentelor organizate cu ocazia Zilei Pompierilor din România coincide cu sărbătorirea, la data de 15 septembrie, conform calendarului creştin-ortodox român, a Sfântului Ierarh Iosif cel Nou de la Partoş, patronul spiritual al pompierilor.

Mai puteţi citi:

Informare preventivă făcută de pompieri, într-o zi de marţi, 13, cu „trei ceasuri rele”

A luat fiinţă Asociaţia „Pompierii Vrânceni”

 

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite