Patru firme îşi vor împărţi 4,5 milioane de euro pentru restaurarea fostului Tribunal Vrancea. Ordinul de începere a lucrărilor s-a dat luni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Clădirea construită în urmă cu mai bine de o sută de ani, monument istoric, va fi transformată în Muzeul Vrancei, după ce vor avea loc intervenţii arhitecturale.

Luni,  6 aprilie, a fost semnat ordinul de începere a execuţiei lucrărilor la fotul Tribunal Vrancea, imobil care cu ajutorul fondurilor europene va fi transformat în Muzeul Vrancei, după cum anunţă autorităţile.

Valoarea proiectului este de 21,4 milioane de lei  (aproximativ 4,5 milioane de euro), iar cofinanţarea eligibilă a beneficiarului este de 427.898,67 lei.

De execuţie se ocupă Asocierea PIF&LMS Company SRL, SC NS Consart’ 96 SRL, SC Dedal Bahamat SRL, SC SPA Inovations SRL., care au la dispoziţie 30 de luni să ducă proiectul la bun sfârşit.

"În ceea ce priveşte intervenţia din punct de vedere arhitectural, modificările sunt importante, având în vedere atât schimbarea de destinaţie (din instanţă judecătorească în muzeu) cât şi adaptarea la cerinţele funcţionale actuale. Aceste aspecte sunt mai evidente la nivelul demisolului, care va trebui să devină un spaţiu public – dintr-un spaţiu dedicat depozitării, arhivelor şi a altor spaţii complementare funcţiunii de instanţă judecătorească. Per ansamblu sunt vizate următoarele tipuri de lucrări: lucrări de reparaţii structurale, lucrări de consolidare propriu zise, intervenţii la sarpanta prin înlocuirea elementelor structurale degradate.
Cu această ocazie se vor reface, printre altele, şi elementele decorative ale faţadelor prin operaţiuni de curăţire, reîntregire, consolidare şi aplicarea de tratamente de protecţie şi conservare. Se vor elimina elementele structurale realizate în mod neprofesionist şi se vor asigura echipamentele tehnologice/dotările necesare pentru funcţionarea clădirii", anunţă Consiliul Judeţean Vrancea.

Imobilul a fost construit între 1909 şi 1912 la iniţiativa prefectului din acea perioadă, P. Panaitescu, fiind inaugurat pe 12 aprilie 1912. De atunci şi până în anul 2011 clădirea a găzduit atât Tribunalul Vrancea, cât şi Judecătoria Focşani. Cele două instituţii au fost mutate, întrucât clădirea a fost încadrată în gradul I de risc seismic, clădirea intrând în patrimoniul Consiliului Judeţean Vrancea. 

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite