O bătrână din Vulturu cerşeşte pentru bani de medicamente

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din ce în ce mai mulţi pensionari vrânceni trăiesc la limita sărăciei absolute, ajungând să cerşească mila celorlalţi. Este şi cazul Mariei Gherghe, o bătrână de 85 de ani din comuna Vulturu, nevoită să supravieţuiască dintr-o pensie de doar 40 de lei, adică jumătate din banii pe care trebuie să-i lase lunar la farmacie.

Singură pe lume, femeia şi-a luat inima în dinţi şi a început să cerşească pe străzile din Focşani.

„Nu vin in fiecare zi la Focşani, ci doar atunci când trebuie să-mi cumpăr pastile. Am probleme la un picior şi la spate şi lună de lună trebuie să iau tratament. Nu am niciun ajutor, fata mi-a murit de cancer pe când avea 19 ani, iar bărbatul s-a spânzurat la puţin timp după aceea", spune cu lacrimi în ochi bătrâna.

Când vine vorba de mâncare, femeia se mulţumeşte cu puţin.

„Banii nici nu-mi ajung pentru mâncarea pe o lună. Iau o pâine la săptămână, cartofi şi câte un bec atunci când se arde. La Focşani, stau pe scările magazinului ăsta şi nu cheltuiesc nimic din ce primesc de la oameni. Unii îmi dau câte un covrig sau o sticlă de apă şi aşa trece ziua", adaugă femeia.

Trecătorii, impresionaţi

Focşănenii care trec pe lângă Maria Gherghe nu pot rămâne indiferenţi şi o ajută aşa cum pot, în acelaşi timp exprimându-şi dezamăgirea faţă situaţia actuală a omului de rând.

„Asta e România în care trăim. În loc să stea acasă liniştită că o viaţă a muncit, stă pe căldura asta în mijlocul străzii", spune revoltat Ion Pintilie.

Acesta nu este singurul caz disperat, zeci de alţi pensionari vrânceni fiind nevoiţi să îşi dea toată pensia pe medicamente, toate celelalte necesităţi trecând pe locul doi.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite