Gestul unei fetiţe care a înapoiat un portofel cu bani găsit pe stradă, recompensat pe măsură. Ea a primit de peste 20 de ori suma aflată în portofel

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alina Alecse a predat portofelul la poliţie
Alina Alecse a predat portofelul la poliţie

Alina Alecse este elevă în clasa a V-a la Şcoala Generală din comuna Răcoasa, iar gestul ei i-a impresionat pe reprezentanţii administraţiei locale.

În timp ce se întorcea astăzi de la şcoală, Alina Alecse, elevă în clasa a V-a la Şcoala din Răcoasa, a găsit pe stradă un portofel cu bani în el.

Prima reacţie a fetiţei în vârstă de 12 ani a fost să meargă la postul local de poliţie, unde a predat portofelul în care se afla „fabuloasa“ sumă de şapte lei.

Frumosul ei gest nu a rămas nerecompensat, vestea răspândindu-se repede în comunitate. În câteva minute, primarul comunei şi şeful postului de poliţie s-au mobilizat şi au premiat-o pe Alina cu suma de 150 de lei.

„Am premiat gestul ei, care ni s-a părut extraordinar. În curtea şcolii s-a organizat un careu şi eleva a fost prezentată ca un exemplu pentru toată lumea. Felicitări ei, familiei şi profesorilor care i-au dat o educaţie bună“, ne-a declarat primarul Valentin Păun.


Fata provine dintr-o familie deloc înstărită, dar educaţia primită acasă şi la şcoală şi-a spus cuvântul.

1

Mai puteţi citi:

Doi elevi cinstiţi de la ţară au înapoiat un portofel cu bani mulţi pe care l-au găsit pe stradă

Portofelul, sumele de bani şi documentele au fost restituite deţinătorului,  acesta declarând  că  a pierdut portofelul în împrejurări necunoscute.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite