FOTO VIDEO Sute de cadre medicale din Vrancea, în grevă de avertisment. Ce urări i-au făcut protestatarii ministrului Muncii, Olguţa Vasilescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Membrii Sanitas care au întrerupt activitatea luni au cerut să se intre în grevă generală vineri dacă vor eşua negocierile cu Guvernul.


Curtea din faţa sediului administrativ al Spitalului de Urgenţă "Sf. Pantelimon" din Focşani a devenit în această dimineaţă neîncăpătoare pentru cei peste 200 de sindicalişti Sanitas, respectiv asistente medicale, îngrijitori, personal TESA din cele trei spitale, Focşani, Dumbrăveni şi Vidra, unde cadrele medicale au înregistrat diminuări importante de venituri.

Înarmate cu vuvuzele, fluiere, steguleţe, cadrele medicale şi-au cerut drepturile timp de două ore, atât cât a fost programată să dureze grevă de avertisment cu întreruperea activităţii, între orele 9.00 şi 11.00.

Cadrele sanitare sunt nemulţumite de faptul că prin noul regulament de sporuri, plafonat la 30%, au pierdut din venituri foarte mult.

"Toată ţara este în stradă, toată sănătatea. Pentru Olguţa, care a vrut lucrul acesta, să străgăm demisia. Aşa vede ministrul Muncii, Olguţa Vasilescu, reforma salarizării în sănătate. Un partid social democrat ia bani de la săraci şi îi dă la bogaţi. Sunt colegi cu venituri scăzute între 200 de lei şi 3.000 de lei. Au lăsat în lege o portiţă în aşa fel încât cu o mână să dea şi cu două să ia. Aşa au făcut de la 1 ianuarie, când ne-au păcălit cu o creştere de 25%, au transferat contribuţiile de la angajator la angajat şi nu am mai rămas în mână cu nimic", le-a spus sindicaliştilor Claudiu Grosu, liderul Sindicatului Sanitas Vrancea.

Sindicaliştii au purtat pancarte pe care era scris: "Jos Guvernul", "Demisia", "Bani pentru salarii", "Vrem respect, nu umilinţă", "Regulament de sporuri".

Marţi, va avea loc o nouă rundă de negocieri cu Guvernul, iar dacă nu se ajunge la o înţelegere atunci vineri, 11 martie, va fi declanşată greva generală în sistemul de sănătate.

Focşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite