FOTO VIDEO Scriitorul Florin Purluca a făcut pasul de la literatura SF la romanul de dragoste. Volumul "Silenzio stampa", lansat la Târgul de Carte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Florin Purluca este autorul a 13 volume ştiinţifico-fantastice, iar romanul de dragoste scris acum reprezintă un debut.

Focşăneanul Florin Purluca, cunoscut în mod special pentru cărţile sale ştiinţifico fantastice, a lansat vineri, în cadrul Târgului de Carte de la Focşani, un roman de altă factură, de dragoste.  

"Silenzio stampa" este povestea unui bărbat a cărui speranţă de viaţă se întinde în doar 40.000 de cuvinte, iar din acest punct de vedere se vede nevoit să nu le irosească fără sens.

“Este o carte care se citeşte cu sufletul la gură, plină de sensibilitate, de emoţie, de iubire, dar şi o carte care pune foarte mult pe gânduri. Ce facem cu viaţa noastră în momentul în care Cel de Sus ne spune: <<ai folosit cuvintele de-a lungul vieţi, aşa, multe, la grămadă, fără rost, ce-ar fi ca viaţa ta să se rezume la 40.000 de cuvinte>>. Oare cât de responsabili am fi cu cuvintele noastre dacă am fi contorizaţi în cuvinte”, a spus la lansare editorul şi scriitorul Cătălin Pavel, directorul Editurii Pavcon Bucureşti.

Despre carte a vorbit şi autorul ei, care a avut bucuria să aibă lângă el la lansare familia şi prietenii.

“Ce facem, într-o lume, cum este această, contemporană în care cuvintele au o tentă care duce spre gratuitate. Cuvintele au început să fie gratuite, nu mai au valoare, le primeşti şi le dai fără să aştepţi aproape nimic. Raportându-ne la prezent, e dureros să constaţi adevărul în acest fel, pentru că înţelepţii spun că un cuvânt trebuie să aibă greutatea ta în aur, trebuie să te reprezinte. Asta încearcă şi vocea interioară a personajului meu, să-l responsabilizeze”, şi-a descris Florin Purluca, în câteva cuvinte, romanul pe care l-a scris.

Imagine indisponibilă
Imagine indisponibilă
Imagine indisponibilă
Imagine indisponibilă
Focşani


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri