FOTO VIDEO Focşănenii s-au înfruptat pe cinste la pomana porcului Ignat, din centrul oraşului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi, în Piaţa Unirii din Focşani a avut loc o petrecere publică organizată de o societate care creşte 30.000 de porci în combinatul de la Slobozia Ciorăşti.

Cea mai mare firmă de creştere a porcinelor din zona Moldovei, Premium Porc, a organizat astăzi în Piaţa Unirii din municipiu o mare petrecere pentru focşăneni.

Petrecerea a început de dimineaţă, cu pârlitul porcului, aşa cum face orice gospodar în ziua de Ignat. După acest moment, a fost pregătită cea mai mare Pomană a Porcului din ţară, într-un ceaun de 1.000 litri, făurit manual de către vestitul meşter Tortică.

Pentru oamenii care au ţinut post, au fost  pregătite şi 500 de porţii de fasole cu mămăligă, iar în jurul orei 16.00, oamenii au fost invitaţi să deguste din bucatele alese.

Mâncarea a fost gătită de câţiva din bucătarii vestiţi, aduşi special la Focşani pentru această sărbătoare.

"În cazanul ăsta mare o să iasă perfectă tochitura.Nu s-a mai făcut niodată o tochitură aşa de mare. Cazanul are o tonă şi jumătate, e frig, dar ne distrăm. Vor fi cam 1500 de porţii de tochitură, fasolică, mămăligă. Avem pentru toată lumea şi sprerăm să bucurăm papilelele gustative ale oamenilor", a spus Mihai Neacşu, bucătar de top din România.

Voia bună a fost asigurată de Ansamblul Folcloric  ”Ţara Vrancei”.

Cu această ocazie a fost  organizat şi un concurs cu premii, fiind oferite trei jumătăţi de porc celor care au compus cele mai bune catrene dedicate "Zilei Porcului".

"Au fost tăiaţi şase porci pentru acest eveniment. Încercăm să reedităm paşii pe care orice gospodar îi respectă în comunităţile rurale. Reacţia oamenilor este foarte pozitivă, am chemat bucătari de la restaurante de top din Focşani", a precizat Rareş Popelcă, reprezentant al firmei care a organizat evenimentul

image
Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite