FOTO Un profesor focşănean vrea cu disperare să-şi recupereze goblenul cu Michael Jackson, lucrat de el şi pe care i l-a trimis vedetei americane Paris Hilton

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Petre Todică, un profesor de informatică din Focşani, a cusut în urmă cu patru ani un goblen unicat, cu peste 480.000 de puncte, reprezentându-l pe artistul său preferat Michael Jackson.

Lucrarea, făcută special de Petre Todică, în vârstă de 39 de ani,  în memoria marelui artist, de dimensiuni impresionante, respectiv 88/66 cm, a finalizat-o după 11 luni şi 1700 de ore de muncă. Pentru goblen a folosit 32 de culori de aţă, investind în materiale  aproximativ 250 de euro.

De-a lungul celor patru ai de când a realizat goblenul, Petre Todică a participat cu el la mai multe expoziţii, încercând la un moment dat să-l înscrie în Cartea Recordurilor, fără succes însă.

În acest timp, informaticianul a încercat să-l valorifice pe piaţa liberă, pentru suma de 15.000 de euro, dar nu s-a găsit nimeni interesat în a-i achiziţiona opera de artă.

image

În ultima perioadă,  în familia sa au apărut unele probleme de sănătate şi a urgentat demersurile de vânzare a goblenului. În disperare de cauză, acesta a făcut rost de adresa vedetei internaţionale Paris Hilton, cunoscută ca o apropiată a familiei regretatului star Michael Jackson.

image

„Pe 20 decembrie am trimis goblenul şi o scrisoare, printr-o firmă de curierat, vedetei Paris Hilton. Ştiam că a rămas apropiată familiei Jackson şi am găsit adresa pe site-ul oficial. În scrisoare i-am mai spus că goblenul valorează 20.000 de dolari. După câteva zile am primit confirmarea de la firma de curierat că s-a expediat coletul. A trecut ceva timp, dar nu am primit nici un răspuns de la Paris Hilton şi este posibil să nu fi aflat despre acest lucru. Mi-e teamă să nu se strice munca mea de atâtea luni şi aş vrea să-l primesc înapoi”, ne-a spus focşăneanul Petre Todică.

Focşăneanul i-a scris despre acest lucru şi realizatoarei TVR Irina Păcurariu, în speranţa că mesajul său va ajunge în cele din urmă la celebritatea din Statele Unite, fotomodel şi actriţă, dar şi moştenitoare a unui imperiu financiar, dacă ar fi doar să pomenim de hotelurile Hilton.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite