FOTO Cum vrea să transforme un primar din Vrancea o baltă seacă într-o zonă de agrement piscicol

0
0
Aşa va arăta proiectul final  FOTO: Primăria Gugeşti
Aşa va arăta proiectul final  FOTO: Primăria Gugeşti

Proiectul de execuţie se află deocamdată în faza de licitaţie publică, investiţia fiind estimată la peste 770.000 de lei.

Comuna Gugeşti, care pe vremuri aspira la statut de oraş, nu are toate problemele legate de infrastructură rezolvate, vorbim aici de drumuri, dar autorităţile locale speră să o scoată la liman investind într-o baltă seacă.

Balta, folosită cândva de pescarii din zonă, are izvoare cu apă naturală şi un luciu de apă de peste 3.000 de mp, dar în timp s-a colmatat.

Primarul comunei s-a gândit ca acel perimetru dezolant să-l transforme într-o bază modernă de pescuit sportiv şi agrement pentru localnici şi nu numai. 

Edilul a comandat un proiect, din care a aflat că are nevoie de aproape 770.000 de lei, bani de la bugetul local, pentru a transforma groapa într-o locaţie care să-i atragă pe pescari.

Doar construcţiile şi instalaţiile se ridică la valoarea de 660.000 de lei, iar dotările la peste 110.000 de lei. Potrivit edilului, vor fi efectuate lucrări de terasamente, amenajarea unui bazin piscicol, parcare, alei pietonale, foişoare.

"Am scos deja la licitaţie proiectul de execuţie, dar nu s-a prezentat nimeni. Mai încercăm odată, pentru că este o lucrare complexă şi vom schimba şi indicatorii economici, pentru că valoarea finală o să mai crească puţin după creşterea salariilor în domeniul construcţiilor. Va fi nevoie de o draglină, pentru adâncirea bălţii. Sper că peste doi ani aici să fie ceva frumos, aşa cum am văzut şi prin altă părţi. Noi avem mulţi pescari pe aici", ne-a spus primarul Vasile Vatră.

După amenajare, balta va fi populată cu peşte, iar cei care vor intra să pescuiască vor plăti o taxă care va fi stabilită de Consiliul Local.

Centrul de agrement va avea şi spaţii verzi amenajate, pentru însoţitoarele pescarilor care vor să se relaxeze altfel decât cu o undiţă în mână.

Mai multe - Focşani

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite