FOTO Colecţia de autoturisme a lui Ion Ţiriac şi Academia "Titi Aur", vizitate de Ziua Copilului de elevii Şcolii Pufeşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Colecţia de autoturisme a lui Ion Ţiriac
Colecţia de autoturisme a lui Ion Ţiriac

Această excursie a făcut parte din programul ,,Şcoala altfel" ce a inclus la Pufeşti şi alte activităţi extraşcolare.

Dacă în trecut elevii au vizitat Palatul Parlamentului, Radio Iaşi, Stadionul Naţional, Aeroportul Otopeni, Televiziunea Română, de 1 iunie copiii pufeşteni au avut o altă mare bucurie. Au vizitat Academia de pilotaj a campionului de rally Titi Aur şi colecţia de automobile a cunoscutului tenismen Ion Ţiriac.

Componenta vizitei la Academia Titi Aur a fost una axată pe educaţia rutieră, elevii au putut vedea în laboratoarele speciale, la simulatoare, consecinţele unor accidente.

La Ţiriac collection, au admirat cele 150 de automobile de colecţie: de la cele vechi până la cele luxoase, realizând o incursiune în istoria automobilului. Excursia a continuat cu o relaxare în parcul Palatului Mogoşoaia. La grupul elevilor din Pufeşti s-a alăturat şi un grup de 10 copii cu o situaţie materială precară, a căror excursie a fost sprijinită de Rotarry Club Vrancea, prin prof.dr. Carmen Ion.

Dacă elevii din Pufeşti s-au întors acasă, reprezentantul instituţiei, directorul prof.dr. Nicolae Damian a rămas în Bucureşti pentru Congresul Societăţii de Geografie din România alături de cei 150 de reprezentanţi din toată ţara.

Joi 1 iunie, un grup de 59 de geografi s-a întâlnit la o sesiune aniversară la Biblioteca Universitară cu Alteţa sa Regală, Principele Radu. La această înaltă manifestare Vrancea a fost reprezentată de  conf.univ. Dr. Costică Neagu,  prof. Dr. Alexandra Tătaru şi prof. Dr. Nicolae Damian.

“Pentru elevii noştri au fost clipe de neuitat. Domnul Director Damian se implică în educaţia copiilor şi prin activităţi extraşcolare, fiind sprijinit permanent de colegii săi. De fapt, a ştiut să formeze o echipă şi să traseze o direcţie asupra elevilor pe componenta educativă nonformală", a declarat prof. Mariana Bogdan de la Şcoala Gimnazială Pufeşti.

De altfel, această excursie a făcut parte din programul ,,Şcoala altfel" ce a inclus la Pufeşti şi alte activităţi precum: vizitarea Fabricii Vrancart, a clubului de karting, a unor obiective locale turistice, desene pe asfalt etc.

Focşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite