Focşani: Schimburile imobiliare bat vânzarea clasică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lipsa banilor lichizi a blocat vânzările de imobile.
Lipsa banilor lichizi a blocat vânzările de imobile.

Din lipsă de bani „gheaţă", vrâncenii preferă trocul cu locuinţe sau terenuri.Din ce în ce mai multe anunţuri aduc în atenţia vrâncenilor un număr crescând de cereri de schimb direct de garsoniere, apartamente, case la ţară sau terenuri.

„Dau la schimb apartament cu două camere, Focşani, plus garsonieră complet mobilată şi utilată, Bucureşti, zona Plazza cu vilă Petreşti, Câmpineanca", aşa sună un anunţ ce poate fi găsit la rubrica mica publicitate.

Cristian Teodorescu a preferat acestă variantă, deoarece mult mai greu ar fi scăpat de cele două imobile dacă ar fi solicitat bani cash.

„Cred că e mai simplu să fac schimb de locuinţe. Mult mai greu aş fi vândut apartamentul şi garsoniera cu banii în mână. În funcţie de ofertele pe care le primesc sunt dispus să mai dau sau să mi se dea diferenţă de bani. Zilnic primesc câte două sau trei oferte, dar până acum nu am găsit nimic atractiv. Toţi îşi urmăresc propriul interes", spune bărbatul.

Şi terenurile sunt date la schimb

Şi proprietarii de terenuri apelează la varianta trocurilor, pe timp de criză. De exemplu, Mioara Ştefănescu vrea să schimbe un teren de cinci sute de metri pătraţi cu un apartament de două camere, din zona Gării.

„Este un teren al copiilor mei, plecaţi în stăinătate. Cum în ziua de azi mult mai greu se construieşte o casă, s-au gândit că ar fi mai bine să obţină în locul terenului un apartament şi diferenţă de bani. Iar cu bani lichizi, nu ştiu dacă reuşeam să-l vindem", declară femeia.

Mulţi dintre focşănenii implicaţi în acest gen de tranzacţii sunt de părere că schimbul direct este mult mai rentabil, în condiţiile în care variaţiile de preţuri apărute pe piaţa imobiliară au afectat capacitatea banilor de a oferi un schimb corect.

Agenţiile imobiliare, se „scot" cu schimburile

Pe fondul pieţei aproape blocată, agenţiile imobiliare au lucrat la capacitate redusă în ultimul an, de aceea schimburile de bunuri sunt considerate a fi o portiţă de salvare.

„Numărul cererilor pentru schimb de locuinţe a început să crească în special din vara anului trecut. Sunt mai frecvente schimburile de apartamente cu case la ţară sau cu apartamente mai mici şi cu garsoniere plus diferenţa de bani", spune Daniela Gheorghiţă, agent de turism.

La baza „relansării" acestor tipuri de tranzacţii care au loc fără bani se află una dintre principalele probleme ale actualei crize economice, şi anume lipsa lichidităţilor.

Focşani

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite