Focşani: Doi tineri au ajuns la spital cu intoxicaţii după ce au fumat ţigări de la "magazinele de vise"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numărul cazurilor de intoxicaţii cu droguri şi substanţe etnobotanice a crescut simţitor în judeţul Vrancea. Numai în ultima săptămână, şase tineri au ajuns la spital cu stări de agitaţie psihomotorie după ce au consumat astfel de substanţe.

Un băiat de 19 ani din Focşani a ajuns seara trecută la spital în jurul orei 21.00 cu intoxicaţii după ce a inhalat mai multe substanţe halucinogene.

Cu o oră mai târziu, un alt bărbat de 28 de ani din Dumbrăveni s-a prezentat la UPU prezentând aceleaşi simptome.

Cei doi au declarat că au fumat ţigări luate de la „magazine de vise". În ultima săptămână, la UPU au fost înregistarte şase astfel de cazuri printre care se află şi un bărbat de 33 de ani ce a consumat canabis.

Medicii de la Unitatea de Primiri Urgenţe di cadrul Spitalului Judeţean „Sf. Pantelimon" şi-au exprimat îngrijorarea vizavi de faptu că numărul persoanelor cu intoxicaţii din cauza consumului de substanţe etnobotanice cumpărate de la „magazinele de vise" a crescut în ultima perioadă iar produsele nu sunt interzise de lege. „Cu aceşti pacienţi trebuie să se ia nişte măsuri. Este legalizată o şigară dar ei poate consumă mai mult şi nu ai ce să le faci pentru că nu poţi decât să consemnezi ce declară ei. Poliţia nu poate interveni pentru că aceste produse etnobotanice nu sunt interzise de lege", a declarat medicul şef de la UPU, dr. Dana Dincă.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite