Fără politică în Ateneul Popular "Mr. Gh. Pastia". Propunerea votată în unanimitate îi aparţine unui invitat la şedinţele Consiliului de Administraţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ateneul Popular Focşani
Ateneul Popular Focşani

Membrii Consiliului de administraţiei au avut de ales între interzicerea desfăşurării acţiunilor politice şi creşterea chiriilor pentru sălile instituţiei de cultură.

La ultima şedinţă a Consiliului de Administraţiei al Ateneului Popular Mr. Gh. Pastia din Focşani, membrii acestei structuri au aprobat în unanimitate ca nici un partid politic să nu poată închiria sau beneficia de sălile instituţiei de cultură. 

Propunerea a venit de la cea care a condus instituţia de cultură până pe data de 15 ianuarie, Marilena Şerbănuţ, invitată la şedinţă din partea primarului municipiului. 

Intervenţia a venit după ce consilierul independent Emanuel Gongu a propus majorarea tarifelor la 2.000 de lei/oră pentru solicitarea închirierii sălii mari şi 1.5000 de lei/oră pentru sala mică. 

Reprezentanta primarului a spus că filantropul Pastia a lăsat prin testament interdicţia de a se desfăşura întruniri politice în Teatrul Municipal, în acest sens Ateneul fiind tot o instituţie cu misiune culturală. Propunerea Marilenei Şerbănuţ a fost acceptată în unanimitate.

 De menţionat că actualul edil Cristi Misăilă a fost nominalizat la funcţia de primar al Focşaniului după o şedinţă de partid care a avut loc la Ateneul Popular. Tot în instituţia de cultură se desfăşoară în prezent şi şedinţele Consiliului Local, unde disputele politice sunt extrem de aprige.


 

FocşaniPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite