Escrocherie la patinoarul „gratuit” din Piaţa Unirii. Intrarea liberă clamată de edili costă 10 lei

0
0

Firma care a primit de la Primăria Focşani 160.000 de lei pentru a pune la dispoziţia cetăţenilor, gratuit, patinoarul pe timpul sărbătorilor, percepe bani de la cei care vor să practice acest sport.

La sfârşitul lunii noiembrie, consiliul local Focşani a alocat de la bugetul municipal suma de 160.000 de lei pentru închirierea unui patinoar pe timpul sărbătorilor de iarnă.

În expunerea de motive pentru care aleşii au fost convinşi să aloce bani scrie negru pe alb că patinoarul va fi pus la dispoziţia cetăţenilor gratis.

„În cadrul activităţilor de organizare a sărbătorilor de iarnă şi a orăşelului copiilor, propunem închirierea unui patinoar mobil în suprafaţă de 700 mp, care va fi pus în mod gratuit la dispoziţia cetăţenilor municipiului. Valoarea estimativă a acestui serviciu este de 160.000 de lei”, se arată în expunerea de motive.

Credeţi cumva că acest lucru este respectat? Nici pomeneală!

Cetăţenii municipiului Focşani, în numele cărora s-a adus patinoarul, sunt jecmăniţi în modul cel mai urât.

Firma a înfiinţat două puncte de distribuţie a patinelor în perimetrul patinoarului, unul în care sunt puse la dispoziţie, gratuit, patine roşii pentru 50 de pasionaţi ai sportului pe gheaţă, iar la celălalt punct sunt 150 de perechi de patine albastre care pot fi folosite doar contracost.

Preţul pentru o oră de distracţie pe gheaţă este de 10 lei, deşi autorităţile au asigurat că patinoarul este pus la dispoziţie gratis. Şmecheria pare să funcţioneze destul de bine, de vreme ce cele 50 de perechi de patine se epuizează repede, determinându-i pe cei care nu au apucat să-şi satisfacă pofta de dat pe gheaţă să meargă la cealaltă casă, dar contracost.

Patronul firmei care administrează patinoarul, acelaşi de acum doi ani şi de anul trecut, luat la întrebări în această chestiune de consilierii locali PP-DD Lionida Milea şi Vasile Vasiloiu, sub privirile reporterului „Adevărul”, a început să dea din colţ în colţ, motivând faptul că Primăria Focşani nu i-a pus la dispoziţie nici un om pentru mentenanţă şi că de fapt şi „angajaţii mei trebuie să trăiască”.

Atenţionăm pe această cale edilii municipiului Focşani să verifice de urgenţă situaţia de la patinoar, unde un contract care i-a costat scump pe cetăţenii din oraş nu este respectat.

Mai puteţi citi:

Primăria Focşani închiriază patinoar pentru sărbătorile de iarnă

Patinoarul va fi pus la dispoziţia focşănenilor gratuit, dar închirierea acestuia va costa municipalitatea 160.000 de lei.

Consiliul Judeţean Vrancea îşi face imagine pe banii Primăriei Focşani

O instituţie plăteşte şi alta beneficiază de imagine. Cam astfel poate fi descris ceea ce se întâmplă în aceste zile în centrul civic al Focşaniului, acolo unde au loc în această perioadă mai multe manifestări specifice sărbătorilor de iarnă.

Mai multe - Focşani

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite