Elevii din Vrancea rămân fără lactate la școală. Operatorul care le livra, afectat de secetă și de criza economică

0
Publicat:

Firma care deține contractul în cadrul Programului Național în Școli al României 2017-2023 susține că din cauza secetei s-au diminuat efectivele de animale și, prin urmare, nu mai este lapte suficient.

Elevii din vrancea nu vor mai primi lactate la școală FOTO: Adevărul
Elevii din vrancea nu vor mai primi lactate la școală FOTO: Adevărul

Începând cu data de 5 octombrie, în școlile din județul Vrancea nu se vor mai furniza lapte și produse lactate.

Operatorul economic SC Dunărea Prod SRL, care deținea contractul pentru anul școlar 2022-2023 a solicitat Consiliului Județean, instituția responsabilă cu alocarea fondurilor necesare, rezilierea acordului cadru din ”Programul Național în Școli al României 2017-2023”.

Cauza invocată pentru stoparea furnizării acestor produse este contextul economic general afectat. Mai exact, vorbește despre lipsa materiei prime și volumele limitate de lapte, care sunt în scădere din cauza diminuării efectivelor de animale și a secetei din acest an, lucru care a dus la obținerea de furaje mai scumpe și mult mai puține, precum și creșterea generalizată a costurilor de producție.

„Operatorul economic nu va mai fi în măsură să furnizeze lapte și produse lactate ca urmare a epuizării stocurilor produse în luna august 2022. În această situație se află și județele Iași, Vaslui și Bacău. Ca urmare a acestei situații, Consiliul Județean Vrancea va demara în cel mai scurt timp procedura de licitație pentru a asigura lapte și produse lactate în școlile din Vrancea, cu soluția de a atribui contractele pe loturi, zonal, astfel încât să fie încurajați inclusiv producătorii locali să depună oferte”, a anunțat Consiliul Județean Vrancea.

În școli va continua totuși furnizarea celorlalte produse destinate elevilor, respectiv corn și produse de panificație și mere.

Este pentru a doua oară când un furnizor de lapte nu-și duce contractul la capăt. În urmă cu trei ani, producătorului Vranlact i s-a reziliat contractul din motive de neseriozitate, sarcina distribuirii în şcoli a produsului fiind dată unei alte firme din Vrancea, care în anul 2020 a rămas cu produsele pe stoc ca urmare a pandemiei.

Produsele de panificație sunt oferite de firma Diplomatic, iar merele sunt duse în școli de firma P.I.F & L.M.S Company.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite