Elevii au spart puşculiţa Consiliului Judeţean de Ziua Europei. Ce premii au încasat aceştia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premianţii competiţiilor
Premianţii competiţiilor

Scopul organizării evenimentului a fost de a aduce în conştiinţa cetăţenilor judeţului Vrancea ideea de ”unitate în diversitate” şi de a promova în rândul tinerilor simbolurile, valorile şi principiile Uniunii Europene.

Consiliul Judeţean Vrancea a organizat, pe 9 mai, o serie de evenimente dedicate sărbătoririi Zilei Europei.

Eurocross-ul Vrancei s-a bucurat de prezenţa a peste 300 de participanţi, de toate vârstele, care au alergat pe traseul: parcare Mausoleul Eroilor – Sud – Piaţa Unirii. La final, cei mai buni alergători au fost recompensaţi cu premii în bani, cu diplome, tricouri inscripţionate cu 9 Mai – Ziua Europei şi medalii:

Băieţi
Locul 1 – Vasiliu Mihai Răzvan – 150 euro
Locul 2 – Gîrleanu Cătălin Marian- 100 euro
Locul 3 – Mihalcea Costi Ştefan– 50 euro

Fete
Locul 1 – Ilinoiu Corina– 150 euro
Locul 2 – Olaru Ana Maria- 100 euro
Locul 3 – Tănase Andreea – 50 euro

Cel mai tânăr participant – Ioniţă Andreea, 7 ani– 50 euro
Cel mai vârstnic participant – Bulgaru Ionel, 67 ani– 50 euro

Târgul Ofertelor Şcolare, desfăşurat în  Piaţa Unirii din Municipiul Focşani. Elevi şi profsori de la mai multe unităţi şcolare din judeţul Vrancea şi-au prezentat oferta şcolară, precum şi de la MApN – Centrul Militar Zonal, de la Forţele Aeriene Române, de la Penitenciarul Focşani şi de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţe Vrancea.

La concursul Treasure hunt -  Europa la noi acasă. activitate dedicată tuturor liceelor şi colegiilor din judeţul Vrancea. Astfel, s-au înscris 12 echipe, formate din 2 elevi şi un profesor coordonator.  Fiecare echipă participantă a fost supusă la câte 2 probe, una practică, în care elevii au fost angrenaţi în căturarea unor „comori” amplaste în Crângul Petreşti şi una teoretică, la care liceenii au răspuns unor întrebări de cultură generală cu tematică europeană. La finalul probelor, toate echipele au rezolvat câte un puzzle de mari dimensiuni, înscripţionat cu harta UE, care a rămas în dotarea insituţiilor de învăţământ ca material didactic.

Locul I, în valoare de 300 euro, a fost câştigat de către Colegiului Economic “Mihail Kogălniceanu” Focşani, locul II, în valoare de 200 euro, a fost câştigat de către Colegiul Naţional “Alexandru Ioan Cuza” Focşani, iar locul III, în valoare de 150 euro a fost obţinut de către Colegiul Tehnic “Ion Mincu” Focşani.

Elevii şi profesorii coordonatori implicaţi în acest proiect au fost premiaţi cu diplome de participare şi tricouri inscripţionate cu 9 Mai – Ziua Europei, busole şi ghiozdane.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite