Donaţie de cărţi de la Parlamentul European pentru Biblioteca Judeţeană „Duiliu Zamfirescu“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Stand de carte dedicat Zilei Europei la Biblioteca Judeţeană
Stand de carte dedicat Zilei Europei la Biblioteca Judeţeană

Biblioteca Judeţeană „Duiliu Zamfirescu” Vrancea a pregătit cu prilejul zilei de 9 mai -  Ziua Europei expoziţii de carte cu tematică europeană, info-chioşcuri cu materiale despre rolul şi activitatea Parlamentului European , informaţii despre Uniunea Europeană şi atribuţiile acesteia.

Şi în acest an,  ca urmare a colaborării şi a parteneriatelor încheiate cu Biroul Parlamentului European al României şi Spaţiul Comunitar European,  Biblioteca Judeţeană Vrancea a primit o donaţie de peste 600 materiale informative actualizate, cărţi pentru copii,  broşuri, reviste informative pentru tineri, hărţi, cărţi poştale.

Cei interesaţi de informatii europene sunt asteptati la bibliotecă unde vor putea găsi informaţii diverse pe teme europene : Cum funcţionează Uniunea Europeană,  12 lecţii despre Europa,  Europa sub lupă,  Călătorind  prin Europa,  Parlamentul European: vocea cetăţenilor în Uniunea Europeană, Europa.Revistă informativă pentru tineri etc.

Au fost organizate la toate sediile bibliotecii puncte de informare INFO EUROPA care se adresează tuturor membrilor comunitatii, în special tinerilor, pentru ca aceştia să-şi cunoască drepturile si să aibă acces la diverse oportunităţi de studiu si formare profesională.

europa

În Biblioteca Judeţeană Vrancea, proiectul InfoEuropa a debutat în anul 2011 având un caracter permanent  în instituţia noastră şi se derulează prin organizarea unor acţiuni având ca scop diseminarea informaţiilor privind  activitatea Parlamentului European şi a Uniunii Europene.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite